Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Gondomar/Novo mesto

Namiznotenisači gredo na olimpijske igre v Tokio

Piše: J.P./Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Novo mesto

Čas objave:
25.01.2020 17:49

Darku Jorgiću, Deniju Kožulu in Petru Hribarju, članom NTK Krka in slovenske moške namiznoteniške reprezentance (+ Bojan Tokič), ki se je prvič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre, se je uresničila življenjska želja vsakega športnika. Tudi Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Novo mesto je ponosna, da se je slovenska moška namiznoteniška reprezentanca prvič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre. Med njimi sta namreč tudi njihova dijaka Darko Jorgić in Peter Hribar.

Gondomar, portugalsko mesto in datum 24. 1. 2020, se bo za večno vpisal v spomin treh članov NTK Krka, še zlasti Jorgiću in Kožulu, ki sta v tem portugalskem mestu igrala v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki bodo letos v Tokiu. Dvoboj z Indijo, sicer šesto nosilko turnirja, ki je imela na papirju več možnosti za zmago, je bil izenačen, končal pa se je z zmago Slovencev 3:1. Dve točki je prispeval Darko Jorgić, eno Bojan Tokić.

V uvodni igri dvojic sta bila Deni Kožul in Bojan Tokić nemočna. Jorgić je v nadaljevanju dvoboja dobil dve tekmi, potrebno zmago je v napetem dvoboju prispeval Bojan Tokič.

Selektorica Andreja Ojsteršek Urh: »Fenomenalno! Na Portugalsko smo šli dobro pripravljeni, strategija proti težjemu nasprotniku je uspela. Kaj naj rečem? Fantje so me razveselili, kajti na olimpijske igre se v naši panogi ne pride tako zlahka, a vse kaže, da so zrasli v vrhunske igralce. Kot selektorka in trenerka sem neizmerno ponosna.«

Jernej Jedlovčnik, novi predsednik NTK Krka: »Klub sem prevzel pred sedemnajstimi dnevi in da bom dobil tako lepo popotnico v nov mandat, sem si samo želel. Vedel sem, da je slovenska reprezentanca močna, a ravno tako vem, da je tudi namiznoteniška žogica nepredvidljiva. Ponosen sem! Ob naši Aleksandri Vovk, ki je že bila na olimpijskih igrah, je NTK Krka Novo meso dobila nove udeležence. Kot je vzkliknila selektorica Urhova: Uf, FENOMNALNO! Upam, da bo to kaj vplivalo pri izboru športnika leta.« 

Rezultati - SLOVENIJA – INDIJA 3:1 - Deni Kožul/Bojan Tokić – Sharath Kamal Achanta/Harmeet Desai 0:3 (-9, -7, -5), Darko Jorgić – Sathiyan Gnanasekaran 3:0 (9, 10, 3), Bojan Tokić – Harmeet Desai 3:2 (-5, 10, -6, 5, 6), Darko Jorgić – Sharath Kemal Achanta 3:1 (-10, 7, 10, 8).