marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

52-poljansek_2013 Necenzurirano

Pidovski tajkun prodaja podjetje, ki služi ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

Konec februarja je tako izbruhnilo! Odkrito.si

Trije močni izbruhi na Soncu: kaj se dogaja?

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Šport

Maja Vurušić in Žiga Vrtar v Straži na najvišji stopnički zmagovalnega odra

Piše: R.K.

Čas objave:
09.10.2022 12:44

V Straži je v čudovitem vremenu in izjemnem vzdušju, ki so ga ob progi in na prireditvenem prostoru pripravili številni obiskovalci, včeraj potekala kolesarska dirka za 8. POKAL OBČINE STRAŽA, na kateri je nastopilo 211 licenciranih kolesark in kolesarjev, med njimi tudi iz sosednjih Hrvaške in Avstrije. Največ navdušenja pa je poželo več kot 100 predšolskih otrok in šolarjev od 1. do 5. razreda, ki so na 200 m progi nastopili ob koncu tekmovalnega programa.

S tekmovanjem so na krožni progi po ulicah Na žago in Pod Srobotnikom začeli dečki E (4 krogi – 4,8 km), med katerimi je bil najboljši Marcos Remon (Pogi Team UAE Generali), nato je sledila dirka dečkov D in deklic C (5 krogov – 6 km). Na veliko zadovoljstvo gledalcev sta slavila naša Žiga Vrtar in domačinka iz Straže, Maja Vurušić. Med dečki C in deklicami B (8 krogov – 9,6 km) sta bila najboljša Urban Hvastija (Pogi Team UAE Generali) in Lina Mehle (BTC City Ljubljana Scott), naša Lara Mehle je bila druga, med dečki B in deklicami A (12 krogov – 14,4 km) sta zmagala David Adam (Perutnina Ptuj) in Eva Terpin (MBK Črni Vrh), Iva Colnar je bila tretja. Dečki A in mlajše mladinke so morali prevoziti 14 krogov (16,8 km). Med dečki A je našemu Aljažu Avscu zmago za malenkost speljal Vanja Kuntarič Žibert (Pogi Team UAE Generali), sprint glavnine, ki je za najboljšima zaostala okoli pol minute, je dobil Mai Prevejšek, tako da smo imeli v tej kategoriji na zmagovalnih stopničkah dva kolesarja. Med mlajšimi mladinkami je slavila Sara Pestotnik (BTC City Ljubljana Scott). Mlajši mladinci, ki so nastopili na koncu tekmovalnega programa licenciranih kolesarjev, so vozili kriterij (30 krogov – 36 km), vsak peti krog so najboljši štirje prejeli točke. Največ jih je zbral Avstrijec iz Beljaka, Manolo Wrolich (RC KAC), ki se je prešerno razveselil zmage v hudi konkurenci, drugi je bil naš Vid Murn, tretji pa Bastian Petrič (Pogi Team UAE Generali).

Ko se je na start dirk za predšolske otroke in šolarje podalo več kot 100 prijavljenih otrok, je v ciljnem prostoru završalo. V izjemnem vzdušju in glasni podpori obiskovalcev so najmlajši, ki so nastopili v dveh skupinah, prihajali v cilj. Vsi so bili zmagovalci in vsak je dobil spominsko majico ter medaljo.