jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

simbolična, vinograd, trta, grozdje Svet24.si

Nepridipravi iz vinogradov odnesli več ton ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

rakičan, bolnica, pošta, čakalne-vrste Reporter.si

Škandalozno priznanje: čakalne vrste prikrito ...

bravo olimpija Ekipa24.si

Joj, kaj je počela evropska Olimpija! Bravo ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Šport Novo mesto, Umag

Dušan Rajović tretji v Umagu

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
01.03.2018 06:00

Zdaj že klasična dirka s štartom in ciljem v Umagu se je razpletla po okusu ubežnikov, Dušan Rajović pa je s tretjim mestom vsaj deloma potešil visoke apetite Adrie Mobil.

Športni direktor Srečko Glivar se je tokrat odločil za drugačno taktiko in na štart dirke Umag Trophy postavil šest najmlajših članov ekipe: Rajovića, Katrašnika, Grošlja, Božiča, Jarca in Horvata. Na dirki kategoriji UCI 1.2 jih je čakala zahtevna naloga, saj je bilo danes v Istri kar 28 ekip s skupaj 170 tekmovalci. Sončno vreme - čeprav ob nizkih temperaturah - in nezahtevno traso je bilo pač treba izkoristiti za piljenje forme v zgodnjem delu sezone.

Dirko je zaznamoval pobeg treh kolesarjev, dva izmed njih sta na koncu tudi zasedla prvo in drugo mesto. Glavnina z Adrio Mobil na čelu se je odzvala prepočasi in premalo odločno, morda se je pokazal tudi delček neizkušenosti v takšnih situacijah. Druge ekipe niso pokazale pravega zanimanja za lov in šprint večje skupine je tako odločal le o tretjem mestu. Svojo moč je znova pokazal Dušan Rajović in s tem Adrio Mobil znova uvrstil na oder za zmagovalce.

Dirko je dobil Norvežan Krister Hagen (Team Coop), z 19 sekundami zaostanka je bil drugi Britanec Tom Baylis (One Pro Cycling). Dušan kot rečeno tretji, ostali kolesarji Adrie pa so prišli v cilj v glavnini ali tik za njo.