pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

ana nikolić Odkrito.si

Pretresljivi posnetki znane pevke

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Oživljanje kočevskega jedra, obisk ministra v Novem mestu, gnezdilnica,...

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
24.04.2020 11:30

V današnji oddaji obširneje objavljamo zanimive informacije iz naše regije. Med drugim o oživljanju kočevskega jedra, obisku ministra Počivalška v Novem mestu, pa tudi o gnezdilnici Šolskega centra Novo mesto.

Uvodoma smo se ustavili v Kočevju, kjer izvajajo projekt trajnostne urbane regeneracije mestnega jedra Kočevja, ki so ga naslovili »Vsi v mesto«. Teme, s katerimi se delovna skupina ukvarja, so predvsem kakšno bo mesto Kočevje čez nekaj let, kako se bo razvijalo v kakovosten javni prostor in kaj lahko ponuja svojim prebivalcem oziroma uporabnikom. Te dni snovalci aktivno nagovarjajo lokalno skupnost, ob tem pa jo vabijo k sodelovanju zaenkrat predvsem prek različnih medijskih in komunikacijskih kanalov.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in predsednik Razvojnega sveta regije Jugovzhodne Slovenije in župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni sta v Novem mestu podpisala dodatek dogovora o razvoju jugovzhodne regije. Z njim bo za izvedbo 27-tih projektov namenjeno 56 milijonov evrov. Minister je obisk sklenil v podjetju Adria Mobil, kjer si je z generalno direktorico Sonjo Gole ogledal potek proizvodnje, ki so jo v tem podjetju po razglasitvi epidemije začasno zaustavili in vnovič zagnali 7. aprila.

Župani mestih občin so se v torek sešli na videokonferenčnem sestanku Skupščine Združenja mestnih občin Slovenije. Pogovarjali so se o predlogih v zvezi z drugim proti-korona zakonom, sproščanju ukrepov in o izvedbi čistilne akcije, ki je predvidena za 29.april. Podrobneje o vsem v tokratni oddaji »S Krko naokoli«.

Dijaki Šolskega centra Novo mesto so v makerlab-u Scidrom tudi letos sestavili, namestili in v internet povezali gnezdilnico, v kateri je sinička tokrat znesla 9 jajc.

Občina Krško pa je te dni objavila dva javna razpisa. Prvi je poziv podjetjem za sofinanciranje počitniškega dela mladih z območja občine Krško, s katerim želi mladim omogočiti pridobivanje delovnih izkušenj in navad ter spoznavanje deficitarnih poklicev. Rok za oddajo prijav je 29. maj. Drugi pa je razpis za sofinanciranje individualnih hišnih kanalizacijskih priključkov in malih čistilnih naprav za komunalne odpadne vode. Delež sofinanciranja je od 70 do 95 odstotkov upravičenih stroškov, ki so nastali od januarja 2017 do oddaje vloge.

Podrobneje o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 24.04.2020

Oživljanje Kočevja, obisk ministra v NM, gnezdilnica ŠCNM,...