spice gilrs, 1997 Svet24.si

Nekdanja Spajsica iskreno spregovorila o težkih ...

kovček, potovanje, ženska Svet24.si

98-letnica iz Nove Gorice prestrašila domače, ...

FRANCI ZAVRL Necenzurirano

Kitajci nočejo imeti več nič z Zavrlom in ...

Boštjan Aver_26_Foto- Barbara Reya.JPG Reporter.si

Laž v demantiju in zloraba pravice do popravka: ...

marko suler Ekipa24.si

Športni direktor Maribora o hudi kazni, o ...

Žanet Breški Njena.si

Žanet v pripravah na veliko srbsko poroko

doncic Ekipa24.si

Norec! Cirkuški met Dončića končal naravnost v...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O pozebi, maskah, Revozu in Krki

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.04.2020 11:30

V današnji oddaji obširneje objavljamo novice, ki so tako ali drugače zaznamovale minule dni.

Uvodoma smo vas opozorili na krvodajalsko akcijo Rdečega križa Krško, ki bo – prilagojena trenutnim razmeram – organizirana v torek, 21.aprila, v prostorih velike športne dvorane Osnovne šole Leskovec pri Krškem. Trenutno potrebujejo vse skupine krvi, zato krvodajalce prosijo, da pokličejo na transfuzijski center Ljubljana, na številki 051 389 270 ali 051 671 147 in se dogovorijo o uri prihoda na odvzem.

Prejšnji petek so v podjetju M TOM prevzeli blago, gospodinjstva v občini Mirna pa so že prejela po eno pralno zaščitno masko in po eno zaščitno masko za enkratno uporabo. Po enotedenskih prizadevanjih je podjetje dobilo blago za izdelavo pralnih mask, ki so ga v M TOMU skrojili in skupaj z elastiko oziroma trakovi še isto dopoldne donirali občini Mirna. Prek družbenih omrežij je stekla akcija iskanja prostovoljcev za šivanje mask na domu. In akcija je uspela.

Zaradi izrednih razmer je zadnja seja občinskega sveta v Šentrupertu potekala s pomočjo elektronske pošte, torej dopisno. Ključni sprejeti sklep je sprememba odloka o načinu izvajanja lokalne gospodarske javne službe oskrbe s toploto na območju zaporov na Dobu, je pojasnil župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec. Sicer pa so na dopisni seji v občini Šentrupert svetniki med drugim po skrajšanem postopku sprejeli še nekaj odločitev, med drugim tudi višje cene za storitve pomoči na domu, ki jo tudi na območju Občine Šentrupert izvaja Dom starejših občanov Trebnje.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec si je v sredo zjutraj ogledala oroševanje sadnih nasadov krške družbe Evrosad in ob tem opozorila, da se bo treba v boju proti podnebnim spremembam nujno opreti na sodobno zaščitno tehnologijo in vlagati v sodobne zaščitne sisteme. Kaj sta ob tem povedala ministrica in direktor krškega Evrosada Boštjan Kozole, lahko slišite tudi v današnji oddaji »S Krko naokoli«.

Ob koncu pa še dve informaciji iz gospodarstva. V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, ki je zaradi dogajanja, povezanega s širjenjem novega koronavirusa in zaradi skrbi za zdravje zaposlenih, po popoldanski izmeni 17. marca začasno zaustavila proizvodnjo, bo prihodnji teden še stala. Nadzorni svet in uprava novomeške Krke pa sta predlagala, da se delničarjem za lansko leto izplača dividenda v višini 4,25 evra bruto na delnico. Gre za 32,8 odstotka višjo dividendo kot lani.

Več o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 10.04.2020

O šivanju mask, pozebi v Posavju ter o Revozu in Krki