požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Kočevje

Vizjak črtan iz stranke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2012 22:45

Marko Vizjak, sedaj samostojni občinski svetnik, je na tiskovni konferenci dejal, da naj bi bil sklep po katerem so ga črtali iz stranke, napisan po volji enega človeka.

Sedaj samostojni občinski svetnik Marko Vizjak, ki so ga pred tremi tedni iz kočevskega občinskega odbora Slovenske demokratske stranke, kot je poudaril, črtali in ne izključili na generalnem tajništvu stranke v Ljubljani, in ne v Kočevju, je na tiskovni konferenci dejal, da naj bi bil ta sklep napisan po volji le enega človeka, sicer visoko pozicioniranega strankarskega veljaka , domnevno povsem iz osebnih razlogov.

Izvirni greh za to naj bi bil, je prepričan Vizjak, samo zaradi tega, ker so ga skušali na vse pritege deskriditirati tudi za delo v občinskem svetu. Vizjak je dejal, da se njegovi pogledi s pogledi župana dr. Vladimirja Prebiliča glede razvoja Kočevja v marsičem razlikujejo, osebno pa se nista nikoli sporekla ali imela kakšnih sporov. Toda, Vizjak, tako kot celotna opozicija, meni, da župan in občinska uprava nista opravilno sposobna. Slabo luč o delu občinskega svetu mečejo predvsem zavajajoče izjave župana in občinske uprave, češ, poglejte, za vse je kriva opozicija.


"Po izračunu občinske uprave so tako imenovani opozicijski svetniki vložili amandmaje za popravilo proračuna v znesku 535 tiso evrov, županov amandma pa je bil težak 829 tisočakov. Od 38 različnih predlogov Liste Moja Kočevska, smo jih v občinskem svetu sprejeli 34, le proti štirim je bila opozicijska stran. V javnosti s prikazuje drugače," je poudaril Vizjak .

Marko Vizjak o zaposlovanju


Marko Vizjak o sodelovanju z županom


Marko Vizjak o zavrnjenih predlogih