alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

jasmin-cerić Njena.si

Jasminov žalosten razlog za vstop v Kmetijo in ...

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zbrali veliko potrebščin in razdelili bone

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.09.2015 13:36

Da bi bil vstop v šolo tudi za socialno šibke prijetnejši so na Območnem združenju RK Novo mesto v poletnem času razdeljevali vrednostne bone za nakup šolskih potrebščin.

Učenci do 6. r. OŠ so prejeli bon v višini 55 eur, učenci višjih razredov in dijaki pa bon v višini 70 eur. Skupaj so razdelili 154 bonov v vrednosti 9.940 eur. V lanskem letu so razdelili 108 bonov v vrednosti 6.975 eur. Stroške so pokrili iz Sklada za pomoč ljudem v stiski, ki se zbirajo z dobrodelnimi prispevki človekoljubih ljudi.

Zadnja dva tedna v avgustu so v trgovinah Mercator center, DZS, Mladinska knjiga, Interspar Megamarket in Hipermarket Tuš Planet Novo mesto zbirali rabljene in nove šolske potrebščine za šolarje, ki so danes vstopili v novo šolsko leto.

Darovalci so prinesli 31 šolskih torb, 163 zvezkov, 8 peresnic, 28 paketov barvic in flomastrov, več pobarvank in beležk, geometrijskih setov ter ostalih drobnih artiklov (nalivna peresa, škarjice, šilčki, radirke, lepila, čopiči, ipd). »

Veseli nas, da smo zbrali več potrebščin kot lansko leto. Vse zbrano bomo v sodelovanju z lokalnimi šolami razdelili v prihodnjih dneh. V imenu prejemnikov pomoči se vam iskreno zahvaljujemo za vse vaše prispevke,« so sporočili iz OZRK Novo mesto.