sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

gregor-fabrici Njena.si

Kmetija: To dekle je velika ljubezen srčnega ...

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Male živali

Zaključena sanacija stavbe nekdanjega dijaškega doma

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2023 10:57

Končana je investicija statične sanacije, popolne rekonstrukcije sanitarij in rekonstrukcije 1. nadstropja v stavbi nekdanjega dijaškega doma. Sočasno je bil izgrajen tudi dvigalni jašek skozi vsa nadstropja stavbe. Vse investicije, sanacija, rekonstrukcija in izgradnja dvigalnega jaška, so skupaj znašale okoli 1,1 MIO EUR, ob tem je za statično sanacijo in rekonstrukcijo prispevalo Ministrstvo RS za kulturo, za izgradnjo dvigalnega jaška pa vse tri belokranjske občine po ključu 3:2:1.

Pritličje stavbe je v uporabi Knjižnice Črnomelj, ki svoje prostore po obnovi že uporablja. Prvo nadstropje je v uporabi OŠ Milke Šobar Nataše, kjer so rekonstruirani prostori, opremo za potrebe izvajanje pouka šole pa bo do pričetka pouka šolskega leta 2023/24 nabavila šola in bo financirana s strani vseh treh belokranjskih občin. V drugem nadstropju, kjer so bile tudi prenovljene sanitarije, prostore uporablja Mladinski center BIT. Statična sanacija, ureditev sanitarij in rekonstrukcija stavbe je znašala 1.000.311,76 EUR, sredstva sta zagotovila Občina Črnomelj in Ministrstvo RS za kulturo.

Konec leta 2022 je občina izpeljala še javno naročilo za izvedbo dvigalnega jaška skozi vsa nadstropja stavbe nekdanjega dijaškega doma, ki dodatno pripomore k statični stabilnosti objekta. Višina investicije je 93.453,85 EUR z DDV in je bila izvedena skupaj s statično sanacijo. Sredstva za investicijo dvigalnega jaška so v svojih proračunih zagotovile vse tri belokranjske občine v razmerju 3:2:1.