Green lake Svet24.si

20-letni moški se je utopil na območju Zelenega ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Kronika

Zasegli avtomobil in prestregli 52 ilegalnih migrantov

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2022 08:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 221 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Metliki zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Metlika so včeraj okoli 13. ure med kontrolo prometa v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila, ki so mu v postopku pred tem že prepovedali nadaljnjo vožnjo zaradi neregistriranega osebnega avtomobila. Renault clio so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Račici na območju PP Sevnica je med 19. 9. in 20. 9. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Iz ribogojnice na območju Brežic je med 19. 9. in 20. 9. neznanec odtujil okoli 50 kg rib.

V noči na 20. 9. je v Šentjerneju nekdo iz skladiščnih prostorov odtujil tri elektromotorje in štiri reduktorje. Lastnika je oškodoval za okoli 4000 evrov.

Iz nedograjene stanovanjske hiše v Rožnem vrhu na območju PP Trebnje je med 19. 9. in 20. 9. nekdo odtujil okoli 100 m2 parketa in električno ročno orodje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje včeraj na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče) izsledili in prijeli 19 državljanov Sirije, 19 državljanov Iraka, osem državljanov Indije, štiri državljane Afganistana in na območju PP Črnomelj (Veliki Nerajec) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.