METKA KLEVIŠAR, upokojena zdravnica Svet24.si

Metka Klevšar, upokojena onkologinja: »Postajamo...

zelje, zeljna glava Svet24.si

Že naši predniki so ga uporabljali pri astmi in ...

čakalne-vrste, splošna-bolnišnica-murska-sobota, zdravstvo, bolniki Necenzurirano

Dobički letijo v privatne žepe, zelo bolne ...

udba-jugoslavija_xx Reporter.si

Udba mu je dala kodno ime Separatist, ker se je ...

andreja leski af Ekipa

Z zlato kolajno razbija tabuje! Andreja Leški o ...

Untitled (Instagram Post) Revija Stop

P. Diddy – to se je dogajalo na razvpitih zabavh...

marusa mismas zrimsek Ekipa

Od Oktoberfesta do nosečnosti - se bo Maruša ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Tradicionalni skoki v Krko ponovno navdušili

Piše: R.K.

Čas objave:
08.07.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Tradicionalni skoki v Krko ponovno navdušili; Končala se je šesta mednarodna dirka Kids tour of Slovenia

SVET NA KRKI

Zaposleni na upravnih enotah so s sklenitvijo stavkovnega sporazuma, ki so ga njihovi predstavniki v petek podpisali z ministrom za javno upravo Francem Propsom, prenehali stavko. Vse upravne enote bodo tako danes spet nemoteno delovale. Sporazum o načinu reševanja stavkovnih zahtev, ki sta ga na sindikalni strani podpisala predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk in predsednik konference sindikata upravnih enot Dragan Stanković, velja za vse upravne enote.
Čeprav bodo te z današnjim dnem spet nemoteno delovale, pa Verk ljudem svetuje, da upravno enoto, če ni nujno, obiščejo kak drug dan, saj bo prvi dan po stavki na upravnih enotah najverjetneje izredno velik obisk.


Ameriški proizvajalec letal Boeing je sporočil, da je z ameriškim pravosodnim ministrstvom dosegel dogovor glede dveh nesreč letala 373 max, v katerih je v letih 2018 in 2019 umrlo 346 ljudi. Sodni dokumenti razkrivajo, da bo letalski velikan priznal krivdo, plačal 243,6 milijona dolarjev kazni, v naslednjih treh letih pa vložil najmanj 455 milijonov dolarjev v okrepitev programov za skladnost in varnost.
Dogovor je bil sklenjen, potem ko je pravosodno ministrstvo maja sklenilo, da je Boeing kršil prejšnjo poravnavo iz leta 2021, povezano z nesrečama. Boeing je po navedbah ministrstva ignoriral sporazum o odloženem pregonu, potem ko po strmoglavljenju letal ni uvedel ustreznega programa za skladnost in etiko za preprečevanje goljufij.

KRKA DOMA



Tradicionalni skoki v Krko so tudi letos pritegnili veliko število gledalcev, ki so na obeh bregovih zelene lepotice in na različnih plovilih, od kajakov, kanujev, do supov in splavov, uživali v spremljanju spektakularnih skokov s Kandijskega mostu. Nastopilo je 26 tekmovalcev, ki so v Novo mesto prišli iz različnih koncev Slovenije, Črne gore, Srbije, Danske, Bosne in Hercegovine ter Kosova. Med pogumneži pa sta bili tudi dve predstavnici nežnejšega spola, Mariborčanka Pia Ban in Danka Ida Lousen. Pomerili so se v treh kategorijah, in sicer v skokih na noge, lastovki in figurativnih skokih. V skokih na noge je prvo mesto osvojil Jonas Madsen iz Danske, V kategoriji lastovka je strokovno komisijo najbolj prepričal Rade Ščepanović iz Črne gore, V najzahtevnejši kategoriji figurativni skoki pa smo videli prevlado Dancev. zasedli so vsa tri prva mesta, Na najvišjo stopničko pa je stopil Frederin Dalgaard.
Izvedbo skokov je budno spremljala 5-članska komisija sodnikov v sestavi: Bojan Božič Urban Kramar, Metod Gradišar, NIna Bojanc Gradišar in Tomaž Strel.



Pretekli vikend, od petka do nedelje, je po dolenjskih cestah potekala večetapna mednarodna kolesarska dirka Kids tour of Slovenia. Novomeški organizatorji s kolesarskim klubom Adria Mobil in Srečkom Glivarjem na čelu so se ponovno izkazali, saj so na dolenjske ceste pripeljali preko 400 kolesarjev iz kar 15. držav. Pomerili so se v štirih etapah. Tekmovali so v vožnji na čas, krožni dirki in se povzpeli tudi na Bazo 20.
V nedeljo se je z zadnjo etapo v Šentjerneju končala šesta kolesarska dirka Kids tour of Slovenia, v skupni razvrstitvi v izjemni konkurenci pa sicer od domačih mladih kolesarjev nihče ni končal na zmagovalnem odru, še najbližje temu je bil med dečki C Nik Pust, ki je na koncu pristal na četrtem mestu.
Direktor kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink pravi, da bo omenjena prireditev, v kateri se merijo mladi kolesarji, čez nekaj let največja in najmočnejša v Evropi.
Projektu Kids tour of Slovenia sodeluje tudi fundacija Primoža Rogliča in njegov novi klub RedBull Bora Hansgrohe, ki so organizatorjem priskočili na pomoč tako finančno kot logistično.

Osrednja informativna oddaja: 08.07.2024