Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: S traktorji naokoli

Piše: R.K.

Čas objave:
15.12.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Do 24. decembra letos pri varuhu človekovih pravic zbirajo predloge za možne kandidate za enega namestnika oz. namestnico varuha. Nov namestnik bo nasledil dosedanjo namestnico Marjeto Cotman, ki konec leta odhaja v pokoj.

Policisti so pretekli teden v nacionalni preventivni akciji za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu odredili 13.013 alkotestov, od katerih je bilo 406 pozitivnih, 14 voznikov pa je alkotest odklonilo. Pridržali so osem voznikov in začasno odvzeli tudi 354 vozniških dovoljenj, so pojasnili na Generalni policijski upravi.

Lakota v Afriki se je v primerjavi z letom 2014 znatno poslabšala, opozarja organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo. Število lačnih v Afriki je leta 2020 naraslo na skoraj 282 milijonov, kar znaša več kot petino celotnega prebivalstva na celini.

KRKA DOMA
Dan po božiču bodo mladi s podeželja že drugo leto okrasili svoje traktorje in se podali na 50 kilometrov dolgo turo po Občini Brežice. Ideja je nastala lani, ko so bila zaradi omejitev odpovedana vsa druženja in so si mladi kljub temu zaželi, pri ljudeh pričarati veselje in praznično vzdušje. Zaradi pozitivnega odziva so se odločili, da bodo traktorijado letos ponovili.

Policisti Policijske postaje Črnomelj so zaradi suma posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na območju Lokev. Pri 19-letnemu kršitelju so našli 626 petard. Pirotehnične izdelke so zasegli in zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek. Kršitelju grozi od 400 do 1200 evrov globe. Policisti bodo nadaljevali z aktivnostmi za ugotavljanje kršitev na tem področju in zoper kršitelje dosledno ukrepali.



Osrednja informativna oddaja, 15.12.2021