simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

matej-zemljič Njena.si

Skrito v raju: Kakšen je Matej Zemljič za ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Preuredili bodo enoto za demenco v Metliki

Piše: R.K.

Čas objave:
21.04.2022 12:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Tudi drugi dan predčasnega glasovanja na volitvah v Državni zbor je zaznamovala visoka volilna udeležba, saj je na volišča prišlo 2,86 odstotka volilnih upravičencev. V dveh dneh predčasnega glasovanja je glas oddalo skoraj pet odstotkov volivcev, na zadnjih volitvah leta 2018 pa jih je na volišča prišlo nekaj manj kot dva odstotka.

Uprava za zaščito in reševanje je davi ob 6.43 dobila obvestilo o onesnaženju Soče med Srpenico in Kobaridom. Domnevno gre za izlitje iz proizvodnje podjetja TKK v Srpenici. Po zagotovilih poveljnika civilne zaščite Bovec Edija Melinca gre po doslej znanih podatkih za nenevarno snov. Civilna zaščita izvaja intervencijo in je Sočo zaprla za plovbo.

KRKA DOMA

Vlada je na dopisni seji v načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrstila tudi preureditev dislocirane enote za demenco Doma starejših občanov Metlika. Ocenjena vrednost znaša nekaj manj kot 1,6 milijona evrov. S pripravami na naložbo so začeli v lanskem letu, ko sta bili pripravljeni investicijska in projektna dokumentacija, gradbena dela pa bodo potekala v letošnjem letu. Z naložbo bodo zagotovljene dodatne postelje za stanovalce z demenco, prav tako pa tudi varnejše bivalno okolje za stanovalce in svojce, varnejše delovno okolje za zaposlene in ločenost čistih in nečistih poti. Omogočena bo vzpostavitev sivih in rdečih con ter zagotovljeni bivanjski pogoji za izvajanje storitev v skupnosti.

V začetku maja bo stekla obnova odseka ceste Kočevje-Ljubljana skozi naselji Grič in Breg pri Ribnici. V sklopu projekta bosta izvedeni obnova in celovita ureditev ceste v skupni dolžini 1120 metrov. Dela bodo zaključena do konca januarja prihodnje leto.

Občani Krškega so v okviru postopka participativnega proračuna za leto 2023 oddali 62 predlogov projektov na območju posameznih krajevnih skupnosti ali širše. Zdaj jih bo pregledala občinska uprava in jih v dokončno presojo in potrditev posredovala pristojni komisiji. Glasovanje o izvedbi projektov, ki jih bo predlagala komisija, bo potekalo od 6. do vključno 13. junija. Izglasovani projekti bodo predlagani v potrditev Občinskemu svetu Mestne občine Krško za proračunsko leto 2023, v katerem jih bo občinska uprava tudi izvedla.

V Novem mestu se je začelo snemanje novega slovenskega celovečernega igranega filma Vzornik. Scenarist in režiser filma je Novomeščan Nejc Gazvoda, ki je o filmu povedal, da je to njegov doslej najbolj oseben projekt, postalje v najbolj neosebno dobo novejše zgodovine. Film se dogaja v letu 2021 v osnovni šoli in vse težave, s katerimi se ukvarja, imajo konkretna poimenovanja - medvrstniško nasilje, osamljenost, dostojanstvo. V glavnih vlogah nastopajo Mojca Funkl, France Mandić in Jure Henigman. Film bo predvidoma posnet v 25 snemalnih dneh.

Osrednja informativna oddaja, 21.4.2022