Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novomeški simfoniki bodo zaigrali na Glavnem trgu

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2022 13:02

Ssrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Družba Slovenski državni gozdovi s partnerji po dveletnem premoru znova organizira tradicionalno vseslovensko prostovoljsko akcijo sajenja dreves, v okviru katere bodo obnavljali v naravnih ujmah poškodovane gozdove. Akcija Pomladimo gozdove 2022 bo potekala v soboto na šestih lokacijah po Sloveniji, zasaditi nameravajo 10.000 sadik.

Generalna sekretarka organizacije Amnesty International Agnes Callamard je danes ostro obsodila ruske vojne zločine v Ukrajini, saj se število civilnih žrtev ob ruski invaziji še naprej povečuje. Ob tem je razmere v Ukrajini primerjala z vojno v Siriji.

KRKA DOMA
Na predvečer občinskega praznika Mestne občine Novo mesto bodo v sredo, 6. aprila, podelili priznanja in nagrade občinskem nagrajencem. Te bodo predstavili tudi na panojih na Glavnem trgu. Po podelitvi bo sledil koncert novomeškega simfoničnega orkestra. Koncert je ob 19. uri predviden na Glavnem trgu, v primeru neugodnih vremenskih razmer pa bo potekal v Športni dvorani Marof, za kar bodo brezplačne vstopnice na voljo v Kulturnem centru Janeza Trdine. Ravnatelj Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto Matija Slak sodaja, da koncert Novomeškega simfoničnega orkestra, ki vsako leto poteka ob kulturnem prazniku in je bil letos prestavljen zaradi epidemioloških razmer, privabi več kot tisoč obiskovalcev, tudi tokrat pa bo poskrbljeno za vse glasbene okuse in pompozen zaključek.

Gradnja prizidka osrednje krške knjižnice se zaključuje. Večina dela bo do konca meseca zaključenih, sredi aprila sledi tehnični pregled, uporabno dovoljenje naj bi bilo pridobljeno konec prihodnjega meseca. S tem pa naj bi se začela tudi selitev v nove prostore. Vrednost pogodbe za izgradnjo prizidka znaša 4,4 milijona evrov. Prenove starega samostanskega dela stavbe se nameravajo lotiti prihodnje leto.

Člani Športnega društva SU Novo mesto so minuli vikend v Športnem centru Livada organizirali Državno prvenstvo za kadete in kadetinje – posamezno in dvojice. Več kot 110 mladih namiznoteniških upov iz vse Slovenije se je borilo za medalje, odlično pa so se izkazali tudi domačini. SU-jevci so drugi najboljši klub v Sloveniji po osvojenih medaljah na tem državnem prvenstvu, osvojili so kar 6 medalj, od tega dva državna naslova.

Osrednja informativna oddaja, 29.3.2022