DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Robert Golob, Tina Gaber Njena.si

Robert Golob in izbranka Tina Gaber na finalu ...

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Ugrabljeni Belokranjec toži državo

Piše: M.K.

Čas objave:
02.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj so ob 3281 testih potrdili rekordnih 238 okužb z novim koronavirusom. To je do zdaj najvišje dnevno potrjeno število okužb. Skupno so doslej našteli 6103 okužbe, trenutno jih je aktivnih 1908.  V bolnišnicah je bilo 86 bolnikov s covidom-19, dva sta umrla.

Včeraj so okužbe z novim koronavirusom potrdili v kar 80 občinah po državi. Znova vodi Ljubljana s 46 okužbami. Na našem koncu je največ na novo okuženih v Šentjerneju, in sicer 5. V Grosupljem 4, v Novem mestu imajo 3 nove okužbe, v Krškem in Ivančni Gorici po 2, v občinah Brežice, Žužemberk in Mokronog-Trebelno pa po 1 novo okužbo.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes na Twitterju potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom. Oba sta v karanteni. Trumpov zdravnik je sporočil, da se ameriški predsednik počuti dobro in da bo še naprej nemotemo opravljal svoje naloge, med okrevanjem pa bo ostal v Beli hiši.

KRKA DOMA: Belokranjec, ki so ga maja lani ugrabili ilegalni prebežniki, od države zahteva 45.500 evrov odškodnine. Dva izmed treh migrantov, ki so ga ugrabili, so sicer že izpustili iz zapora in sta nastanjena v Centru za tujce v Postojni. 

Med kulturnimi rastlinami Belokranjci najbolj cenijo vinsko trto. Člani Društva vinogradnikov Semič so v tem tednu trgali v vzorčnem vinogradu na učnem vrtu dr. Derganca v Semiču. Na trgatev so povabili županjo Polono Kambič in člane Zveze paraplegikov Slovenije.  11 trgačev je potrgalo 110 trt. V vinogradu, ki ga obdelujejo na ekološki način, raste 21 sort grozdja in letos so trte lepo obrodile.

Letošnji, že 53. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov bo zaradi koronavirusa sodoben preplet ustvarjanja v živo in na daljavo. V galeriji bosta namreč ustvarjala Tomaž Hartman in Darja Štefančič, v domačem ateljeju pa tuji ustvarjalci. Njihovih šest del se bo potegovalo za nagrado žirije in samostojno razstavo izbranega avtorja v Galeriji. Tabor in razstavo bo to soboto, 3. oktobra 2020, ob 19. uri, odprl župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič za jutri dopoldne napoveduje še nekaj sonca. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 02.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri