luknja Svet24.si

93-letnica padla v skrivnostno luknjo, ki se je ...

spice gilrs, 1997 Svet24.si

Nekdanja Spajsica iskreno spregovorila o težkih ...

FRANCI ZAVRL Necenzurirano

Kitajci nočejo imeti več nič z Zavrlom in ...

Boštjan Aver_26_Foto- Barbara Reya.JPG Reporter.si

Laž v demantiju: Janšev poslanec Mojškerc je ...

marko suler Ekipa24.si

Športni direktor Maribora o hudi kazni, o ...

Žanet Breški Njena.si

Žanet v pripravah na veliko srbsko poroko

doncic Ekipa24.si

Norec! Cirkuški met Dončića končal naravnost v...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Plaketo občine Mirna Barici Kraljevski

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
01.07.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  Tokrat poročamo o tem, da je sobotni požar v mariborskem vrtcu povzročil za 400 tisoč evrov škode. Kriminalisti so tujo krivdo že izključili in ugotovili, da je do požara prišlo v eni od razdelilnih doz zaradi napake na napeljavi, ki je bila položena pretežno po tleh podstrešja.

Francija očita Salviniju histerizacijo migrantske krize. Salvini je v odzivu danes prek družbenega omrežja Facebook sporočil, da bo Italija naslednjo ladjo z migranti, rešenimi v Sredozemskem morju, napotila v Marseille.

Umrl je nekdanji predsednik Črne gore Momir Bulatović, sicer tudi premier nekdanje Zvezne republike Jugoslavije in trden podpornik Miloševićeve politike. V starosti 63 let je neuradno umrl za posledicami infarkta.

KRKA DOMA: Na Mirni so ob občinskem prazniku podelili plaketo, tri zahvale in štiri priznanja župana. Plaketo Občine Mirna je prejela Barica Kraljevski, ki se je v zgodovino kraja zapisala kot predsednica krajevne skupnosti, nepogrešljiv člen pri ustanavljanju občine, kot članica občinskega sveta, podžupanja in vsestranska kulturnica. Zahvale so prejeli Dragica Hazdovac, Ana Popit in Rudi Žibert, župan Dušan Skerbiš pa je ob 10-letnhici samostojnosti občine podelil tudi štiri priznanja župana, in sicer Antonu Anderliču kot prvopodpisanemu ter Renati Brunskole, Franciju Keku in Francu Žnidaršiču kot sopodpisanim pod pobudo za ustanovitev občine.

Semič je gostil regijski dogodek projekta »Rastimo skupaj«, ki ga pripravljata Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije. Predstavili so primere dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo - Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Poudarek je bil na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter na vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih.

Novo mesto in z njim Glavni trg pa sta v pričakovanju Rudija Potepuškega. Prihaja namreč Festival ulične umetnosti, ki bo v organizaciji Knjigarne Goga in Ane Desetnice gostil 9 predstav. Te se bodo zvrstile od četrtka do sobote.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 01.07.2019

Informativna oddaja