volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Novo mesto

Gasilka Ajda

Piše: M.K.

Čas objave:
18.11.2019 17:35

Radijka Ajda Zorko je ženska številnih talentov. Poleg tega, da je radijska voditeljica na Radiu Krka, je tudi fotografinja in skrbna mama. Ko smo jo videli v gasilski opravi, smo pomislili, da si je izbrala še en zahteven poklic.

"Fotografija je z nedavnega dneva odprtih vrat Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto. Postavila sem se za pano, na katerem je bil narisan gasilec v akciji, na njem pa luknja za glavo. Tako je nastala zanimiva slika. Vsi so se fotkali tam, " v smehu razloži krkašica Ajda, tako da ni bila zares v polni opremi in tudi o kakšnem novem, dodatnem poklicu ne razmišlja, saj je polno zaposlena z obveznostmi, ki jim je zelo predana in jih opravlja z velikim veseljem in ljubeznijo. 

"Drugače pa nikoli nisem bila gasilka in nikoli nisem zares gasilca požara. Zelo pa spoštujem gasilce in cenim njihovo delo in pomoč tistim, ki jih potrebujejo, " še doda Ajda, ki ima v zvezi z gasilci nepozabno izkušnjo, ki ji bo za vedno ostala v prijetnem spominu.  "Na podiplomskem študiju smo v okviru mednarodne študentske izmenjave Erasmus s sošolci in sošolkami pripravili projektno nalogo o psihološki pomoči gasilcem po intervencijah. Takrat niso imeli na voljo nobene konkretne pomoči - le pogovor drug z drugim, se pa stvari spreminjajo in imajo zdaj že nekaj let na voljo psihološko pomoč. Nalogo smo pripravili za 14-dnevno izmenjavo na Finskem, ko smo se srečali tudi z drugimi študenti iz vse Evrope. Cilj te izmenjave je bil, da s pomočjo ostalih študentov pridemo do rešitve in tudi mi ostalim pomagamo pri njihovih projektih. " Radijka doda, da je bila izkušnja nepozabna in da bi se takoj spet vrnila v deželo ledu, snega in prijaznih ljudi. Je pa tudi ona vedno in povsod zelo prijazna in zna mimogrede polepšati dan svojim najdražjim in sodelavcem s svojo iskreno skrbnostjo in radodarnostjo.