pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Ljubljana

Zadnja etapa Mohoriču, skupna zmaga Zani

Piše: STA

Čas objave:
18.06.2023 19:03

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je zmagovalec zadnje etape 29. dirke po Sloveniji. Na trasi od Vrhnike do Novega mesta (142,6 km) je bil najboljši v sprintu vodilne dvojice. V skupnem seštevku je slavil Italijan Filippo Zana (Jayco-AlUla) pred Mohoričem.

Za Mohoriča je bila to 18. zmaga v karieri in sploh prva na dirki po Sloveniji. Zanj je bil to sedmi nastop na domači pentlji, večkrat pa mu je v zaključkih zmanjkalo tudi nekaj sreče.

Danes je bil ves čas v ospredju na ključnih delih trase, še posebej ob vzponu na Trško Goro, kjer je nastala glavna selekcija v glavnini. Prav kolesar iz Podblice pri Kranju je bil tisti, ki je povsem razbil skupino, stik z njim pa je lahko držal le Zana. Ta je na spustu po Trški Gori sicer zaostal za Mohoričem, a ga je ta počakal, skupaj pa sta složno delovala do cilja v Novem mestu. V sprintu je bil nato Mohorič boljši od Zane.



Slovenski as v skupnem seštevku sicer ni ogrozil najboljšega, se je pa s šestega mesta prebil na drugo. Na koncu je slavil Zana, ki je v četrti etapi prevzel zeleno majico vodilnega in jo danes tudi obdržal pred rojakom Diegom Ulissijem (UAE Team Emirates). Ta je skupno končal kot tretji.

Slednji je sicer naskakoval tretjo zmago v generalni razvrstitvi v skupnem seštevku, kar bi mu uspelo kot prvemu v 30-letni zgodovini slovenske pentlje.