1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Troti so imeli uspešen teden

Piše: R.K.

Čas objave:
13.03.2023 09:19

Najmlajša tekmovalna ekipa Trotov ta teden je bila ekipa U12. Slednji so bili gostitelji domačega turnirja, kjer so se pomerili z ekipama iz Brežic in Krškega. Vnovič se je pokazalo, da se redno treniranje izplača, saj fantje vse bolj razumejo smisel kolektivnega športa, vmes pa se zabavajo in košarkarsko napredujejo.

Ekipa U14 se je po dveh zaporednih stoticah tokrat malo ohladila, saj je bilo za zmago proti prijateljem z drugega brega Krke je bilo dovolj manj kot 100 doseženih točk. Tekma proti ekipi Krka zeleni se je končala z 53:88 v korist Trotov, ki so dvorano Leona Štuklja zapustili nasmejanih obrazov. To je bila jubilejna deseta zaporedna zmaga te ekipe. 

Ekipa do 16 let je gostovala v enemu od hramov slovenske košarke. V dvorani na Kodeljevem je bil njihov nasprotnik ekipa Slovan beli. Troti so se domov vrnili z zmago, končni rezultat na semaforju je bil 79:91.

Z odličnimi predstavami v tekmovanju U18 in U20, se je ekipa šestnajstletnikov, v tretjem delu državnega prvenstva, uvrstila med najboljše ekipe države. Pomeni, da se bodo v zadnjih tekmah pomerili proti odličnim ekipam, kjer bo vseh 40 minut igre predstavljalo krasen poligon za nabiranje izkušenj in napredovanje proti starejšim in izkušenejšim nasprotnikom. Tako je bilo tudi ta vikend, ko je bil njihov nasprotnik v obeh kategorijah ekipa VBO Ljubljana.

Članska ekipe Trotov je včeraj v eni najboljših tekem sezone premagala ekipo Ježice (83:62) in skočila na odlično drugo mesto v 2. SKL. Z morebitno zmago v Sežani v soboto bi ekipa končnico počakala na drugem mestu. Za načrtno pomlajeno ekipo, ki je ena najmlajših v slovenskem košarkarskem prostoru je to izjemen uspeh, predvsem pa dokaz super dela skozi celotno sezono.