pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport

Tesna zmaga Krke na Galjevici

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2024 08:55

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v prestolnici odigrali zaostalo tekmo 20. kroga v 1. državni rokometni ligi. Z gostovanja pri predzadnje uvrščeni ekipi MRK Ljubljana so se vrnili z obema točkama, bilo je 34:32 (17:17).

Dolenjci so imeli na generalki pred povratno tekmo četrtfinala evropskega pokala proti grškemu Olympiakosu kopico težav s predzadnjo ekipo lige. Na koncu so vendarle iztržili tesno zmago, s katero so se zavihteli na četrto mesto na razpredelnici.
Po vodstvu Novomeščanov v uvodu so gostitelji ob polovici prvega dela izenačili na 9:9, nato pa povedli za tri gole. A do polčasa sta bili ekipi pri 17. golu izenačeni. Tesno je ostalo tudi v drugem delu, saj si nobena ekipa ni priigrala več kot dva zadetka prednosti. Šele v končnici je zmagovalca odločil Marko Majstorović, ki je zadel za 30:33 in 31:34, nekaj ključnih obramb za zmago pa je prispeval še vratar Jure Blaževič. »Tako v prvem kot v drugem polčasu nam igra ni stekla v obrambi. Na koncu je vratar Blaževič obranil nekaj čistih strelov, kar je tekmo v sami končnici prevesilo v našo korist. Se je pa bilo zelo težko koncentrirati na današnjega tekmeca z dna lestvice. Morda je za našo slabšo igro kriva utrujenost, verjamem pa, da je celotna ekipa z mislimi že na sobotni povratni evropski tekmi proti Olympiakosu,« je srečanje v prestolnici povzel Žiga Bradeško.

Sicer pa je bil Marko Majstorović z osmimi goli tudi najboljši strelec Krke, za Ljubljano jih je devet dosegel Matevž Jaklič.

Krkaše že v soboto čaka odločilna povratna tekma za vstop v polfinale evropskega pokala, s tekmovanjem v državnem prvenstvu pa bodo nadaljevali sredi aprila, ko bodo v 21. krogu gostili Ribnico.

Statistika:

MRK LJUBLJANA: Logar (9 obramb), Gaberc, Lukman 3, Vrbinc, Jaklič 9 (3), Novak 2, Brulec 1, Nosan 1, Makivić 3, Kamenicki, Lukman 6 (1), Pernovšek 3, Gombač, Tomšič 2 (2), Ključanin 2,

MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (5 obramb), Bradeško 1, Majstorović 8 (5), Muhič, Rašo 3, Vukić 2, Stanojević 6, Rašo 1, Nikolić 5 (1), Lavrič, Kukman 2, Matko 2, Derganc, Horvat 4,

Sedemmetrovke: MRK LJUBLJANA 6 (6), MRK KRKA 6 (6)

Izključitve: MRK LJUBLJANA 16 minut, MRK KRKA 12 minut