901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Skoku in Finkštu UCI točke v Izoli, Peterlin zablestel v Belgiji

Piše: R.K.

Čas objave:
18.03.2024 09:42

Včerajšnjo VELIKO NAGRADO SLOVENSKE ISTRE v Izoli je dobil Poljak Marcin Budzinski (Mazowsze Serce Polski), ki je bil po 156,5 km dolgi preizkušnji najmočnejši v sprintu ubežnikov. Sprint glavnine je dobil naš Anže Skok, ki je končal na 4. mestu (20 UCI točk), 8. je bil Tilen Finkšt (3 UCI točke), (oba + 11 sek), ostali naši fantje dirke niso končali.

Anže Skok: "Na koncu sem zmagal v sprintu glavnine, na žalost je bila spredaj ubežna skupina, ki je nismo uspeli ujeti. Sem zadovoljen, vendar vem, da zmoremo več. Gremo dalje, do še boljših rezultatov. Tilen Finkšt je v zaključku naredil odlično delo in mi pomagal do tega dobrega rezultata."

V belgijskem Dammu pa se je včeraj končala mladinska dirka, ki je štela v točkovanju za Pokal narodov - 17. GUIDO REYBROUCK CLASSIC. Drugo in zadnjo etapo (Damme-Damme, 122 km) je dobil Španec Hector Alvarez, ki je bil najboljši v sprintu glavnine. Z 2. mestom je v dresu slovenske reprezentance zablestel naš NEJC PETERLIN, 37. je bil VID MURN (v času zmagovalca), 52. JAKOB OMRZEL (+ 40 sek) in 53. GAŠPER ŠTAJNAR (+ 1:02 min). Nejc je bil najboljši od slovenskih reprezentantov že v sobotnem kronometru (36. mesto, + 52 sek).

Skupni zmagovalec je postal Francoz Louis Chaleil, Nejc Peterlin je osvojil 22. mesto. Z drugim mestom v včerajšnji etapi je Nejc Sloveniji priboril 12 točk v točkovanju Pokala narodov.