901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Polne tribune navijale za naše kolesarje

Piše: R.K.

Čas objave:
03.01.2024 10:37

Grand prix Novo mesto 2023 (Pokal Novega mesta in Božično-novoletni kriterij), ki ga je med Božičem in Novim letom vzorno organiziral KK Adria Mobil, je uspel. Gledalci, ki so so oba dneva (28. in 29. decembra) lepo napolnili tribune Olimpijskega vadbenega centra Novo mesto, so lahko spremljali zanimive in napete boje kolesarjev na pisti, ki so nastopili v več kategorijah in v različnih disciplinah.

MADISONU ne pravijo zastonj kraljeva disciplina. Pri mladincih je bilo napeto od starta do cilja, odločil je zadnji krog, kjer so se delile dvojne točke. Zmagovalca sta postala Žak Eržen in Erazem Valjavec (ADRIA MOBIL), točko za njima sta končala Nejc Peterlin in Italijan Davide Stella (ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO), tretja pa sta bila Anže Ravbar in Marcel Gladek (MERCATOR). Med člani sta suvereno slavila Italijana, Manlio Moro in Niccolo Galli (RESUS), najboljša Slovenca sta bila Tilen Finkšt in Anže Skok (ADRIA MOBIL). Tudi v MINI MADISONU sta bila najboljša Italijana, Lorenzo Ceccarelo in Giovanni Pasin, Lovro Seliškar in Val Kobe (ADRIA MOBIL) sta bila četrta. V ostalih disciplinah so člani našega kluba še nekajkrat stopili na najvišjo stopničko zmagovalnega odra in se uvrstili med prejemnike medalj.

POINTS RACE: Mladinci (1. Nejc Peterlin, 3. Jakom Omrzel), Mlajši mladinci (1. Tim Mervar, 3. Mai Prevejšek), Mlajše mladinke (2. Iva Colnar), Mladinke (1. Neža Zupanič)


ELIMINATION RACE: Deklice A (2. Lara Mehle, 3. Stella Lindič), Deklice B (2. Neža Rezelj, 3. Maja Vurušić), Dečki C (2. Žiga Vrtar), Dečki B (3. Jon Taljat), Mlajše mladinke (2. Iva Colnar), Mladinke (1. Neža Zupanič), Mlajši mladinci (1. Mai Prevejšek)

SCRATCH RACE: Dečki C (2. Žiga Vrtar, 3. Anže Mede), Deklice B (1. Maja Vurušić, 2. Neža Rezelj), Deklice A (3. Stella Lindič)

Pred to prireditvijo pa so oba dneva v dopoldanskem času potekale tudi dirke za naslove DRŽAVNIH PRVAKOV mlajših kategorij v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije, ki bi morale biti na sporedu že v začetku leta, pa so bile zaradi nesrečnega razkritja velodroma prestavljene. Člani našega kluba so se odlično izkazali, osvojili so kar 20 naslovov državnih prvakov (Žiga Vrtar, Lara Mehle in Neža Zupanič 4 x, Iva Colnar 3 x, Neža Rezelj in Maja Vurušić 2 x, Klara Eliza Rodič 1 x), 10 srebrnih in 5 bronastih medalj.