pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport

Krkaši v končnici do remija

Piše: R.K.

Čas objave:
29.02.2024 07:17

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v gosteh pri ekipi RK Jeruzalem Ormož odigrali zaostalo tekmo 16. kroga v Ligi Nlb, tekma pa se po infarktni končnici končala brez zmagovalca, bilo je 26:26 (10:16).

Krkaši se v Novo mesto vračajo s točko, čeprav bi si po prikazanem, sploh v prvi polovici tekme zaslužili obe. Izbranci trenerja Mirka Skoka so v izjemno gostem urniku tekem v sedmih dneh odigrali kar tri. Po Slovanu in Škofljici doma, so tokrat na težkem gostovanju v Ormožu remizirali ter v skupnem seštevku oddali zgolj točko, na ostalih dveh pa gladko zmagali. Novomeščani so z 22 točkami še vedno na 4. mestu, s točko manj pa jim na petem mestu za ovratnik dihajo Ormožani.

Izbranci trenerja Mirka Skoka so tekmo začeli odločno in po delnem izidu 0-5 je že vse kazalo, da domačini ne bodo kos razigranim krkašem, ki so si do odmora z dobro igro v obrambi in napadu priborili šest golov (10:16). Nadaljevanje srečanja ni potekalo po željah Dolenjcev, ki so v polni dvorani Hardek naredili preveč napak, da bi prednost iz prvega dela uspeli zadržati. Ormožani so v drugi polovici drugega polčasa začutili padec igre pri gostih in zaostanek hitro zmanjšali ter v 58. minuti tekmo pri izidu 25:25 postavili v izhodiščni položaj, infarktni zaključek srečanja pa nobeni od ekip ni ponudil zmagoslavja. Nad igro in končnim razpletom v Hardeku ni bil pretirano zadovoljen rokometaš MRK KRKA Luka Muhič: » Tekmo smo začeli zelo suvereno, v obrambi smo naredili zelo malo napak in se na polčas odpravili s šestimi goli prednosti. V nadaljevanju pa smo naredili preveč tehničnih napak. Igra v obrambi je bila slabša, na koncu pa je bilo to dovolj le za točko.«

Pri Ormožanih je bil z osmimi goli najučinkovitejši Tadej Sok, pri Krki pa je bil strelsko najbolj razpoložen Marko Majstorović, vknjižil je 7 zadetkov.

Krkaše že v soboto čaka nova težka preizkušnja, ko bodo gostovali pri vodilni ekipi RK Trimo Trebnje.

RK Jeruzalem Ormož: Jeruzalem Ormož: Ranfl, Balent, Munda 5, Sok 8 (3), Vincek, Žuran, G. Hebar 3, M. Hebar, Šulek, Blagotinšek 1, Pungartnik 5, Krabonja, Kolmančič 1, Jerenec 3, Zemljič.

MRK Krka: Rauh, Brajer, Bradeško, Majstorović 7 (3), Muhič, L. Rašo, Vukić 3, Stanojević 2, D. Rašo 3, Zajc, Nikolić 4, Lavrič, Kukman 1, Matko 2, Horvat 4, Blaževič.

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 5 (3), Krka 5 (3).

Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Krka 10 minut.

Rdeči karton: /.