volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Deseto in dve 14. mesti za mlade speedwayiste

Piše: R.K.

Čas objave:
21.08.2023 08:00

Ta konec tedna so se vozniki speedwaya do 16 in 19 let pomerili na dirkah evropskega prvenstva. V latvijski Rigi sta Sven Cerjak in Tilen Bračko med mladinci do 16 let na motociklih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov zasedla 10. in 14. mesto. Anže Grmek je tekmoval v poljskem Gorzowu in med mladinci do 19 let zasedel 14. mesto.

Mladi tekmovalci, stari med 16 in 19 let, so se zbrali na evropskem prvenstvu v speedwayu. Sven Cerjak in Tilen Bračko sta se med vozniki, ki uporabljajo motocikle z največ 250 kubičnimi centimetri prostornine, uspela prebiti v zaključni finale, ki bo potekal v nedeljo v Rigi. V istem časovnem obdobju pa je Anže Grmek v Gorzowu dosegel končno 14. mesto.

Na sobotni dirki evropskega prvenstva za mladince je za vstop v finale prvi korak naredil Tilen Bračko iz AMTK Ljubljana. Na dirki v latvijski Rigi se je s štartno pozicijo na zunanjem delu proge začel s 2 točkama. V naslednjih treh vožnjah je osvojil drugo mesto, vzdrževal se je v konkurenci za mesta, ki vodijo v finale. V zadnji vožnji mu ni šlo najbolje, saj ni osvojil točk, kar ga je skupaj s še dvema tekmovalcema postavilo na sedmo mesto v skupnem seštevku. Za napredovanje na nedeljsko finalno dirko je moral v dodatni vožnji, kjer je zasedel drugo mesto, kar ga je uvrstilo na osmo mesto v finalu.

Drugi slovenski predstavnik, Sven Cerjak iz AMD Krško je svoj nastop odprl z drugim mestom. V naslednjih dveh vožnjah je dosegel zmage, potrjujoč svojo vlogo favorita. To je sledilo po njegovem uspehu na letošnjem svetovnem prvenstvu, kjer je zasedel šesto. V četrti vožnji je pristal na tretjem mestu, medtem ko je v zadnji vožnji dosegel zmago, kar mu je prineslo tretje mesto v polfinalu. Tako se je pridružil Bračku v finalu, kjer bo nedvomno stremel k najvišjim uvrstitvam.