nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Moje mesto

Novo mesto – moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2022 12:25

V današnji oddaji smo govorili o objavljenem pozivu za sofinanciranje nakupa in dobave igral v novomeški občini in srečanju najmlajših filmskih video ustvarjalcev.

Novomeška občina je objavila poziv za sofinanciranje nakupa in dobave igral ter opreme z montažo v krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto za leto 2023. Predmet poziva so tudi večji investicijski posegi, popravila in zamenjave opreme na športnih in otroških igriščih, zasaditev dreves in sejanje trave. Upravičeni prijavitelji so krajevne skupnosti in osnovne šole občine Novo mesto. Višina razpisanih sredstev je do 56.000 evrov, rok za prijavo pa je do 16. januarja prihodnje leto.

V Kulturnem domu v Novem mestu je v torek potekala posebna prireditev, posvečena ustvarjalnosti otrok. Gre za srečanje najmlajših video in filmskih ustvarjalcev v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Območne izpostave sklada Novo mesto. Prireditev, ki je bila letos na sporedu že 57., je ob filmskih delavnicah gostila tudi projekcije petnajstih izbranih kratkih filmov, ki so jih v sodelovanju z mentorji ustvarili osnovnošolci iz vseh koncev Slovenije.

Novo mesto - moje mesto, 17.11.2022