nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Osilnica

Za poskus umora obsojen na 15 let zapora

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2020 10:40

Sodišče je 67-letnemu Jožetu Šercerju, iz naselja Papeži v Osilnici, za poskus umora sosede z lovsko puško, 20. septembra 2018 in nedovoljeno proizvodnjo orožja in promet z njim prisodilo 15 let in štiri mesece zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna, na pravnomočnost pa bo moški počakal v priporu.

Šercer je na dan zločina z lovsko puško streljal na 48-letno sosedo, ki se je odpravljala v službo. Zadeta je bila v desno roko in trebuh, a je uspela zbežati ter je napad preživela. Motiv zločina naj bi bil, da se moški ni mogel sprijazniti s tem, da ima soseda novega partnerja. Pred zločinom jo je mesec dni zasledoval, pred streljanjem pa dve uri čakal skrit v grmovju.

Kazen je nižja, kot jo je terjalo tožilstvo, ki je za obe dejanji skupaj zahtevalo 20 let in pet mesecev zaporne kazni. Sodišče je namreč upoštevalo olajševalne okoliščine; da je ostalo pri poskusu umora, njegovo težko mladost, starost in dejstvo, da prej ni bil kaznovan. Odvzeli so mu tudi orožje in strelivo, za katera ni imel dovoljenja.,