volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Trebnje

V Trebnjem prireditev ob 30-letnici projekta Zdrava mesta - Zdrave občine

Piše: STA

Čas objave:
10.11.2022 07:48

V Centru za izobraževanje in kulturo v Trebnjem bodo danes pripravili prireditev ob 30-letnici medobčinskega projekta Zdrava mesta - Zdrave občine. Gre za projekt, ki je v treh desetletjih postal gibanje in ki z bogatim ter sodobnim programom nagovarja izzive in problematiko časa ter spodbuja zdravje in blaginjo občanov, so sporočili prireditelji.

Na popoldanski prireditvi bodo po slavnostnih nagovorih spregovorili o projektu in njegovem pomenu, ocenili bodo zdravstveno stanje prebivalcev sodelujočih občin in pripravili priložnostno okroglo mizo o pasteh užitkov ter odvisnosti.

Zdrava mesta - Zdrave občine je sicer skupni projekt dolenjskih občin Mirna, Mokronog-Trebelno in Trebnje, ki v ospredje postavlja zdravje in kakovost življenja občanov, so pojasnili.



Njegovi začetki segajo v leto 1992, ko so pristojne ustanove sodelujočih občin opozorile na rast števila ljudi v stiski, predvsem zaradi neurejenih družinskih odnosov, alkoholizma in druge zasvojenosti ter na dvig števila samomorov.

K sodelovanju so zato povabili antropologa in socialnega delavca Jožeta Ramovša, ki je na podlagi projekta Zdrava mesta v jugovzhodni Evropi sooblikoval projekt Trebnje - zdrava občina in občina dobrih medčloveških odnosov. V treh desetletjih delovanja pa je ta prerasel v medobčinsko gibanje, so še zapisali trebanjski prireditelji.