901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

V Straži bodo podelili občinska priznanja

Piše: R.K.

Čas objave:
22.04.2022 09:47

Občina Straža praznuje danes svoj občinski praznik v spomin na 22.april leta 1878, ko je Vavta vas dobila šolo in je v njej stekel pouk.

Na osrednji večerni slovesnosti, ki bo ob 19. uri v straškem hramu kulture, bodo podelili tudi letošnja najvišja občinska priznanja. Župan Dušan Krštinc je povedal, da bodo priznanje Alojzija Pirca za dosežke na področju društvenega in humanitarnega dela podelili Stanetu Zupančiču iz Rumanje vasi, in sicer za njegovo dolgoletno delu v prostovoljnem gasilstvu in aktivno delovanje v župnijski Karitas.

Priznanje Franca Červana pa bo letos prejel Damjan Jerman za dosežke na športnem področju. Njegov prispevek na športnem področju se kaže v uspešnem vodenju športno rekreativnega društva Breza, ki združuje ljubitelje balinanja, kolesarstva, streljanja, pohodništva in izletov.

Podelili bodo tudi 6 županovih priznanj. Ta bodo prejeli Helena Murgelj, Danijela Barbič, Anica Foršček in Andreja Radešček ter Društvo upokojencev Straža ob 40 letnici delovanja ter Lekarna Straža, ki obeležuje 25-letnico obstoja.

Župan Straže Dušan Krštinc o nagrajencih