IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice

Tradicionalno srečanje upokojenih krkašev

Piše: R.K.

Čas objave:
15.01.2024 08:29

V podjetju Krka so ob vstopu v jubilejno leto, ko praznujejo 70 let obstoja, znova organizirali novoletno srečanje za upokojene sodelavce. Dogodka se je udeležila dobra polovica izmed skupno 2381 upokojenih sodelavcev, ki so se zbrali v Teniškem centru na Otočcu. Med zbranimi so bili številni, ki so bili v Krki zaposleni skozi celotno delovno dobo.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke, Jože Colarič, se je zbranim zahvalil za njihov prispevek k razvoju podjetja. Poudaril je, da Krka že od svojih začetkov veliko daje na tradicijo in da so trdne temelje podjetja postavile prav generacije zaposlenih. Z upokojenimi sodelavci podjetje neguje vezi že desetletja, letos pa je bilo srečanje še posebej dobrodošlo, saj je bilo zaradi pandemije zadnje tovrstno srečanje organizirano leta 2020.

Na srečanju so posebno pozornost namenili 123 upokojenim sodelavcem, ki so se upokojili v letu 2023, od tega 103 iz Krke, d. d, Novo mesto, in 20 iz Term Krka. V zahvalo za njihov doprinos k razvoju podjetja so prejeli spominska darila. Vsi upokojenci Krke pa so prejeli lične novoletne okraske iz filca, izdelane s strani varovancev Varstveno-delovnega centra Novo mesto.

Colarič je v svojem nagovoru izpostavil, da so upokojeni delavci dragocen del 70-letne zgodbe Krke. "Pečat, ki ga Krka daje Dolenjski, Sloveniji in svetu, je tudi rezultat dela vseh vas – upokojenih sodelavk in sodelavcev," je dejal. Razveselil jih je z novico o tradicionalni novoletni nagradi v višini 175 EUR neto za vsakega upokojenega delavca.

Na srečanju so udeleženci obujali spomine na delo v Krki in uživali v nastopih dveh plesnih skupin Folklornega društva Kres iz Novega mesta. Organizirani so bili tudi avtobusni prevozi na prireditev in nazaj, omogočajoč udeležbo tudi tistim, ki živijo dlje ali ne vozijo več.

Krka svojim upokojencem nudi številne ugodnosti, med drugim ugodnejše letovanje v Krkinih počitniških zmogljivostih, udeležbo na športnih dejavnostih in prejemanje interne revije Utrip, ki vključuje posebno rubriko Društva upokojencev Krka. Društvo, ustanovljeno leta 2000, se osredotoča na druženje, skrb za zdravje, vseživljenjsko učenje in povezanost tistih, ki so soustvarjali Krko. Prostore za delovanje društva je zagotovila Krka, s čimer nadaljuje svojo tradicijo negovanja dolgoročnih odnosov z nekdanjimi zaposlenimi.