901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Še 4 dni do šole!

Piše: R.K.

Čas objave:
28.08.2023 11:06

AMZS in Policija sta danes pred Osnovno šolo Bršljin zbrala bodoče prvošolčke ter jim pokazala kako se pravilno prečka cesto. Maskote Avto moto zveze Slovenije pa bosta še približno dva tedna opozarjala na majhne udeležence v prometu.

Slovenska policija in AMZS tudi letos skrbita, da bo prehod iz počitnic v novo šolsko leto čim bolj VAREN! V ta namen so se danes pred Osnovno šolo Bršljin zbrali bodoči prvošolčki, maskote Anja, Marko in Zdravko, podžupan Urban Kramar, generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije Jure Kostanjšek, predsednik Avto moto društva Jože Brulc in pomočnik načelnika Postaje prometne policije Novo mesto Marko Škedelj.

“Še 365 dni! je projekt, s katerim voznike na cesti opozarjajo na pričetek šole in na to, da bodo v prihodnjih dneh in tednih še posebej pozorni na prehodih za pešce. Seveda se največjo pozornost dobi z maskotami, le kdo ne bi pogledal na pločnik, če na njem ne bi stale tri velike maskote z velikimi tablami in napisi, ki odštevajo zadnje dni do prvega šolskega dne. Maskote Anja, Marko in Zdravko pa s seboj nosijo tudi tablo s številko 365.

Do začetka šole ni 365 dni, ampak le še 4. Vendar s tem želijo vse voznike opozoriti, da je treba na otroke v prometu paziti celo leto in ne le v septembru. Ravno zato so se danes zbrali pred šolo ter delili nasvete, kako se varno vključiti v promet. Otrokom so pokazali kako se pravilno in varno prečka prehod čez cesto.

Podžupan Urban Kramar je izpostavil, da so pred začetkom šolskega leta naredili pregled stanja cest, avtobusnih postajališč in prehodov za pešce v bližini šol ter ugotovili, da sta le dva kritična območja. Eno od teh so že uredili in sicer cesto med Petelinjekom in Malim Slatnikom, investicija v Birčni vasi pa še poteka. Pridobili bodo namreč pločnik, ki vodi do tamkajšnje podružnice. 

Pot na avtobus, iz njega ter do šole in nazaj bo varnejša, če boste tudi vi 3x preverili predenj zapeljete  v križišče.