volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

S Sopotniki Knjiga na dom

Piše: R.K.

Čas objave:
04.08.2023 07:38

V Knjižnici Brežice so minuli mesec vzpostavili novo brezplačno storitev, imenovano Knjiga na dom. Slednja je plod sodelovanja Zavoda Sopotniki – enote Brežice, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Knjižnice Brežice.

Brezplačna dostava knjižničnega gradiva je namenjena nemobilnim občanom občine Brežice, starim nad 65 let. Dostavo gradiva vsak petek med 13. in 15. uro izvaja Zavod Sopotniki – enota Brežice. Pogoj za uporabo storitve je članstvo v Knjižnici Brežice, ki je za navedeno skupino uporabnikov brezplačno. Če zainteresirani za uporabo storitve še niso člani knjižnice, jim priporočajo obisk v knjižnici (za brezplačen prevoz tudi v tem primeru poskrbijo Sopotniki), da uredijo potrebno oziroma se po telefonu dogovorijo za drugačen način vpisa. Knjige posamezniki predhodno naročijo v Knjižnici Brežice. Pri izbiri gradiv(a) jim svetujejo zaposleni oziroma pri pripravi naslovov sledijo njihovim željam.

"Veseli smo, da nam je s skupnimi močmi uspelo vzpostaviti še eno izmed brezplačnih poti do knjig(e), do branja. Prisotnost in dostopnost slednjega v vseh življenjskih obdobjih je namreč bistvenega pomena. Ali kot pravi Meta Grosman: »Branje ohranja duševno svežino in je telovadba za možgane.«," je v sporočilu za javnost zapisala Mateja Kus iz Knjižnice Brežice.

Podrobnosti o storitvi so objavljene na spletni strani Knjižnice Brežice. Več informacij je dostopnih tudi preko telefona 07 49 62 645 ali 041 762 990 in e-pošte info@knjiznica-brezice.si.