IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Brežice

Predsednik države Borut Pahor prihaja v Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
16.03.2021 07:00

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo danes ob 10.30 obiskal Brežice in se sestal s štabom Civilne zaščite za Posavje. Predsednika republike bodo sprejeli župan občine Brežice Ivan Molan, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnica Civilne zaščite za Posavje Zdenka Močnik.

Predsednik Pahor se bo seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v Posavju. Na pogovoru bodo prisotni člani štaba, zadolženi za posamezne naloge.

Po uvodni seznanitvi z ukrepanjem po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni bo predsednik republike obiskal Vrtec Mavrica Brežice, ki ga je, poleti leta 2014, takrat novozgrajenega, otvoril. Obisk bo nadaljeval v Splošni bolnišnici Brežice in Varstveno delovnem centru Krško – Leskovec, enota Brežice. Predsednik Pahor bo obisk v Posavju zaključil z obiskom Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca, enota Brežice.

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika CZS Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah. Obiskal je že notranjsko, zahodnoštajersko, pomursko, gorenjsko, severnoprimorsko, podravsko, obalno, dolenjsko in koroško regijo.