pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Sevnica

Pomembno iz Sevnice - Sevniški informator v času krize

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
01.04.2020 19:28

Izšel je novi Sevniški informator v času krize, ki je nastal z namenom posredovanja preverjenih lokalnih uporabnih informacij s področja vsakdanjega življenja in dela, ki bodo občankam in občanom olajšale življenje v tem času, ki je precej spremenil naše vsakdanje navade. Podrobnosti pomembnih informacij si preberite spodaj.

Nov informativni letak Zdravstvenega doma Sevnica
Zdravstveni dom Sevnica je v sodelovanju z Občino Sevnica pripravil nov informativni letak, ki ga bodo v naslednjih dneh prejela vsa gospodinjstva v sevniški občini. Na letaku so navedene vse telefonske številke in elektronski naslovi za dostop do nujnih zdravstvenih storitev, nasveti za preprečevanje širjenje okužbe z virusom COVID-19 in nasveti, kako ravnati v primeru suma na okužbo.

Pomembno obvestilo Ministrstva za javno upravo
Ministrstvo za javno upravo stranke upravnih enot obvešča, da zaradi epidemije in vseh ukrepov, s katerimi se poskuša zamejiti okužbe, prijave začasnega prebivališča do nadaljnjega osebno ali preko pooblaščenca NI mogoče opraviti. Prijavo začasnega prebivališča je mogoče urediti pisno po pošti, elektronsko s kvalificiranim digitalnim potrdilom, elektronsko, brez digitalnega potrdila ali s pošiljanjem skenirane lastnoročno podpisane vloge, dokazilom o pravici do prebivanja na naslovu in izjavi o naslovu za vročanje na elektronski naslov posamezne upravne enote.Upravna enota Sevnica je za več informacij dosegljiva na telefonski številki 07 816 38 70 oziroma na elektronskem naslovu ue.sevnica@gov.si.

Zdravila in medicinske pripomočke lahko občani naročijo tudi po telefonu
Iz Lekarne Sevnica so sporočili, da je v izogib izpostavljanju starejših in kronično bolnih tveganju za okužbo s koronavirusom kroničnim bolnikom do nadaljnjega omogočeno, da svojo terapijo in tudi medicinsko tehnične pripomočke naročijo po telefonu ali elektronski pošti na naslednjih naslovih:
LEKARNA SEVNICA: 07/ 81 61 620, vprasanja@lekarna-sevnica.si
LEKARNA SENOVO: 07/ 49 71 609, klavdija@lekarna-sevnica.si
LEKARNA KRMELJ: 07/ 81 84 004, sonja@lekarna-sevnica.si. 

Krizni telefon Družinskega inštituta Zaupanje
V Družinskem inštitutu Zaupanje so v tem tednu in za čas trajanja epidemije odprli brezplačno telefonsko linijo za pogovor s strokovno delavko, ki je na voljo vsak delovni dan med 10. in 14. uro, na telefonski številki 068 643 349. Pomoč je namenjena vsem, ki so osamljeni, doživljajo strah, tesnobo ali kakšno drugo stisko.

Krvodajalska akcija v Sevnici
Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Sevnica, organizira krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v torek 7. in v sredo 8. aprila, v Športnem domu Sevnica. Krvodajalci se za datum in uro prihoda dogovorijo na transfuzijskem centru Ljubljana ZTM (Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino), na telefonskih številkah 051 389 270 ali 051 671 147. Iz Rdečega križa še sporočajo, da krvodajalci lahko prehajajo iz ene občine v drugo na mesto odvzema krvi, ne glede na to, kje bivajo in kje darujejo kri.