volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Mobilna paliativna skupina novomeške bolnišnice bogatejša za električni avtomobil

Piše: STA

Čas objave:
30.10.2023 08:42

Ministrstvo za zdravje je v okviru projekta krepitve paliativnih mobilnih timov paliativni skupini za obisk na domu Splošne bolnišnice Novo mesto predalo ključe električnega avtomobila. V novomeški bolnišnici menijo, da je pridobitev omenjenega električnega avtomobila korak v smeri trajnostno-zelenega energetskega prehoda, so sporočili.

Z novim električnim avtomobilom v bolnišnici uresničujejo prehod na zeleno in trajnostno mobilnost ter krepijo ozaveščenost o tem.

V ta namen so tudi v okviru evropskega projekta Salomon ob bolnišnici uredili tri polnilnice za električna vozila s šestimi polnilnimi mesti. Uredili so tudi postajo za izposojo električnih koles za zaposlene v bolnišnici in za izposojo koles prek izposojevalnega sistema Mestne občine Novo mesto, so dodali.


Ministrstvo za zdravje bo sicer v okviru omenjenega projekta ključe električnih avtomobilov oz. vozila predalo skupaj osmim paliativnim skupinam po državi.

Paliativna skupina za obisk na domu Splošne bolnišnice Novo mesto deluje od konca leta 2021 in skrbi za celostno obravnavo bolnikov oz. za njihove telesne, psihološke, duhovne in socialne potrebe, so še zapisali v novomeški bolnišnici.

Kot prva je od omenjenih skupaj osmih električnih avtomobilov avtomobilske ključe in vozilo sredi meseca dobila enota za paliativno oskrbo oddelka za onkologijo UKC Maribor. V sredo pa so tovrstno vozilo dobili tudi v Splošni bolnišnici Jesenice.