IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice

Minister Matjaž Han v Ribnici

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2023 09:49

V Ribnici so gostili Matjaža Hana, ministra za gospodarstvo, turizem in šport, mag. Dejana Židana, državnega sekretarja z ekipo, predstavnike Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije in vse najvišje predstavnike podpornega okolja s področja rokodelstva.

V Rokodelskem centru Ribnica je potekal javni posvet »Program za izvajanje in razvoj rokodelstva – priprava sistemskih ukrepov«, na katerem so sodelovali Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport, Tina Peček, direktorica Javnega zavoda Rokodelski center Ribnica, Franc Stanonik, vodja Sektorja za domače storitve, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Kati Sekirnik, vodja Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije (Rokodelski center DUO Škofja Loka), Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in dr. Tomaž Simetinger, predstavnik Zveze društev upokojencev Slovenije. Javnega posveta so se udeležili tudi mag. Karla Pinter, generalna direktorica Direktorata za notranji trg, Danijel Lamperger, generalni direktor OZS in Jernej Bortolato, predsednik Sekcije za domačo in umetnostno obrt OZS.

Tema  pogovora je bila namenjena rokodelstvu, ki je po večletnih prizadevanjih dobilo svoj krovni zakon – Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva, to pa je tudi prvič, da se rokodelstvo omenja v zakonu. Namen  srečanja pa je, da smo korak bližje k oblikovanju prvemu dvoletnemu Programu za ohranjanje in razvoj rokodelstva, ki ga bo vsaki dve leti oblikovalo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in bo podlaga za sistemske ukrepe. Javnega posveta so se udeležili številni rokodelci širom Slovenije, ki so predstavili svoje delovanje in podali različne pobude na oblikovanje skupnega programa. 

Po posvetu je potekal skupen ogled festivala »Rokodelci za rokodelce«, na katerem so člani konzorcija, rokodelski centri iz Veržeja, Škofje Loke, Slovenske Bistrice, Slovenj Gradca, Litije, Moravč, Idrije, Rogatca in Ribnice, predstavljali svojo dejavnost in izvajali raznolike delavnice. Različni ponudniki iz različnih okolij, pa vendar vsi z enakim ciljem. Ohraniti slovensko rokodelstvo, srčno in unikatno, na katerega smo lahko vsi zelo ponosni.