nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Migrantski center le ob soglasju lokalnega prebivalstva

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2023 06:52

Občina Kočevje se je odzvala na ugibanja o migrantskem centru. Kot so zapisali na občini, se pojavlja vse večje število napačnih in zavajajočih informacij v javnosti glede iskanja novih lokacij za migrantske centre oziroma prehodne domove za migrante s strani Vlade Republike Slovenije.

V sporočilu za javnost so zapisali, da se je vlada v svoji iskalni nalogi obrnila na Občino Kočevje, kot tudi na druge občine JV regije. Župan Vladimir Prebilič je v duhu državotvornosti izkazal pripravljenost za dialog, saj so migracije izziv, ki ga je potrebno obravnavati na nacionalni ravni. Kljub temu pa je odločno poudaril, da mora biti odločitev o vzpostavitvi tovrstnih centrov sprejeta s soglasjem lokalnega prebivalstva.

Županovo stališče odraža demokratično naravo občinskega upravljanja, saj je poudaril, da so ljudje – prebivalke in prebivalci občine Kočevje – tisti, ki morajo biti vključeni v proces odločanja. Glede na takojšnje odločno nasprotovanje s strani občanov do vzpostavitve migrantskih centrov, so temu tudi sledili in že sporočili predstavnikom Vlade RS, da je Občina Kočevje zavzela stališče proti vzpostavitvi migrantskih centrov na svojem območju.