nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Trbovlje

Krka trboveljski bolnišnici donirala medicinsko aparaturo za najmlajše bolnike

Piše: STA

Čas objave:
14.03.2024 05:52

Novomeška tovarna zdravil Krka je pediatričnemu oddelku trboveljske bolnišnice podarila bolnišnični monitor s transportnim modulom, kar bo pomagalo njihovim najmlajšim bolnikom. Medicinska oprema za monitoring in spremljanje bolnikov po najnovejših smernicah je izdelana v Evropi. Je robustna in vzdržljivih materialov, so sporočili iz bolnišnice.

Dejali so tudi, da ima nov bolnišnični monitor 12-inčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik, namenjen je za različne kategorije bolnikov z aplikacijami za popolni nadzor tudi za najmlajše bolnike. Transportni merilni modul na gibljivem stojalu ima 6,1-inčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik z nosilno ročko.

Monitor ima različne priključke za merjenje vitalnih znakov od EKG, dihanja, krvnega tlaka, temperature in nasičenosti krvi s kisikom.

Aparature imajo zeleni certifikat, kar pomeni, da porabijo manj električne energije in so izdelane iz materialov, ki se reciklirajo. So trajne in med seboj kompatibilne v smislu potrošnega materiala in priključnih merilnih modulov.



V trboveljski bolnišnici si prizadevajo, da bi z aktivnosti nakupa nove opreme zagotavljali bolnikom kakovostno in varno zdravstveno oskrbo, dobro počutje na zdravljenju ter izvajanje specialističnih in diagnostičnih pregledov.

Čeprav v bolnišnici vsako leto veliko sredstev namenjajo nakupu nove medicinske aparature in prenovi so vedno veseli vsake nove donacije. "Na ta način v Krki dokazujejo, da svojega poslanstva živeti zdravo življenje ne uresničujejo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi izdelki, namenjenimi za zdravljenje različnih bolezni, ampak veliko širše: skrbijo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju, v katerem delujejo," so še zapisali v trboveljski bolnišnici.

Krka je ob letošnji 70-letnici donacije namenila tudi ljubljanskemu in mariborskemu kliničnemu centru in še 10 slovenskim bolnišnicam.