IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Ivančna Gorica bo imela novo tržnico

Piše: R.K.

Čas objave:
11.01.2024 08:55

Ob sklepu leta 2023, je bila sklenjena pogodba z izvajalcem za ureditev tržnega prostora v centru Ivančne Gorice. Gradbeno pogodbo za izgradnjo pokrite tržnice v Ivančni Gorici, v vrednosti 636.386,45 EUR z DDV, sta podpisala župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in direktor podjetja GIB gradnje d.o.o. Gašper Ploj.

Izbrano gradbeno podjetje iz Grosuplja bo izvedla gradbeno-obrtniška ter instalacijska dela, kjer je zajeta ureditev tlakovanja ter izgradnja pokrite tržnice. Pokrita tržnica je zasnovana kot lesena strešna konstrukcija na parih vitkih jeklenih stebrov. Pod streho je umeščen servisni objekt, katerega sestavljajo sanitarije, prodajni avtomati ter prostori za shranjevanje. Tržni prostor se bo lahko še dodatno povečal s premično platneno streho.

Nova lokacija še vedno v središču kraja


Zdajšnji prostor tržnice ob kulturnem domu v Ivančni Gorici, zaradi prihajajoče gradnje Kulturno upravnega centra Ivančna Gorica, tega več ne bo dopušča, zato je izbrana nova lokacija na območju parkirnega prostora pri trgovini TUŠ in banki NLB. Na omenjenem prostoru se na levi strani ohranja zeleni pas z vodnjakom, na desni bodo, za potrebe delovanja banke, urejena parkirna mesta, osrednji del pa je namenjen ureditvi tlakovanja in postavitvi tržnice.

Z izgradnjo tržnice bo pridobljen nov prostor za druženje, tako za izvedbo tematskih dni, kot drugih vrst prireditev v centru kraja. Dodatna parkirna mesta se bodo zagotovila z ureditvijo peščenega parkirišča na območju med trgovino TUŠ, stanovanjskimi bloki in pošto.

Pogodbeni rok za izgradnjo pokrite tržnice je 5 mesecev. Izvajalec bo z deli začel še v tem tednu. S tem se bo omenjeno parkirišče (pri Tuš-u) zaprlo in preusmerilo na bližnje peščeno parkirišče. Vse uporabnike prosimo za strpnost v času izgradnje tržnice.