pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Šentjernej/Novo mesto/Slovenska vas/Dobruška vas

V nesreči poškodovan otrok

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
01.06.2020 13:53

Policisti Policijske postaje Šentjernej so bili v soboto, 30. 5. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v Grobljah pri Prekopi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 47-letna voznica osebnega avtomobila trčila v otroka, ki je z dvorišča stanovanjske hiše nenadoma pritekel na cesto.

Lažje poškodovanega otroka so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Na mejni prehod z 1,6 promili alkohola
Na mejni prehod Slovenska vas, je v noči na 31. 5. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Seat leon hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 24-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,79 miligramov alkohola. Zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa so ga najprej pridržali, nato pa privedli na okrajno sodišče v Brežicah v takojšnji postopek. Poleg denarne kazni mu je sodišče izreklo tudi stransko sankcijo 18 kazenskih točk, s tem pa tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.



Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
V noči na 30. 5. so policisti na Kandijski cesti v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobilaRenault megane. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poskus preprečitve uradnega dejanja
Policisti so v noči na 31. 5. med opravljanjem nalog na avtocesti pri Dobruški vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapeljal z avtoceste in nadaljeval z vožnjo proti Dobruški vasi, kjer je avtomobil ustavil. 37-letni kršitelj med postopkom ni upošteval ukazov policistov, skušal je pobegniti in pri tem odrinil policista. Z uporabo prisilnih sredstev so ga obvladali in odpeljali v prostore za
pridržanje. Zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona motornih vozilih bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.