pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Krško, Metlika, Novo mesto

V Krškem vlomili v prodajalno, v Metliki z dvorišča ukradli avto

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
29.03.2021 12:48

V noči na 27. 3. je z dvorišča stanovanjske hiše na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki nekdo odtujil osebni avtomobil BMW X6, sive barve, letnik 2017, registrskih oznak NM DT-435.

Poškodovanje tuje stvari
V noči na 27. 3. je na parkirnem prostoru v Metliki neznanec poškodoval osebni avtomobil in povzročil za okoli 2000 evrov premoženjske škode.

Odtujil motorni žagi
V Griču pri Dobličah je nekdo iz delovnega stroja iztočil okoli 140 litrov goriva in odtujil dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 2200 evrov.

Vlom v vozilo
V garažni hiši v Žlebeju na območju PP Novo mesto je 27. 3. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.


Žrtve vlomov v vozila so največkrat vozniki, ki na vidnih mestih v vozilih nezavarovane puščajo različne predmete, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in računalniki. Storilci v vozila vlamljajo predvsem v večernih in nočnih urah na način, da razbijejo stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu. Občane pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Svetujejmo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov in vozila zaklepajo. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru bistveno večja kot vrednost odtujenih predmetov.

Vlom v prodajalno
V noči 28. 3. je v Krškem nekdo skozi okno vlomil v prodajalno. Okoliščine
vloma policisti še preiskujejo.

Nesreči pri delu
Policisti PP Krško so bili 26. 3. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Cirja, kjer je 75-letni moški v vinogradu vozil kmetijski traktor po klancu navzdol in se z vozilom prevrnil. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

O nesreči pri delu na območju Jelenika so bili krški policisti obveščeni 27. 3. v dopoldanskih urah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih si je 80-letni moški hudo poškodoval roko pri delu s krožno žago. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, okoliščine pa policisti še preverjajo.