nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Prijeli so kar 197 tujcev

Piše: R.K.

Čas objave:
04.08.2023 09:56

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 239 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Krškem zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali voznika, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Mrtvicah okoli 16. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da gre za 30-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine. V kraju Kamni Potok na območju PP Trebnje je v noči na 3. 8. nekdo vlomil v delavnico in odtujil kotni brusilnik, vrtalnik in dve posodi z gorivom. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Otočcu je med 2. 8. in 3. 8. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil motokultivator in kosilnico.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene prehode državne meje. 

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Bukošek, Mihalovec, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Mostec, Župelevec, Podgračeno) izsledili in prijeli 70 državljanov Afganistana, 58 državljanov Maroka, 28 državljanov Pakistana, 16 državljanov Bangladeša, devet državljanov Indije, osem državljanov Kitajske, pet državljanov Iraka, državljana Nepala, državljana Alžirije, državljana Turčije in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.