IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Kronika Novo mesto

Pilinger in Novak nista priznala krivde za lanski strelski obračun v Brezju pri Novem mestu

Piše: STA

Čas objave:
14.04.2023 08:13

Mirko Pilinger in Dejan Novak na včerajšnjem predobravnavnem naroku na novomeškem okrožnem sodišču nista priznala krivde za septembrski strelski obračun v romskem naselju Brezje pri Novem mestu, v katerem je umrl 22-letnik. Obtožnica ju bremeni umora, poskusa uboja in pomoči pri tem.

Obtožena sta bila glede na očitke iz obtožbe, ki so jo prebrali na včerajšnjem naroku, osrednja udeleženca streljanja 3. septembra 2022 v naselju Brezje ob cesti Novo mesto-Mirna Peč. V omenjenem naselju je tisti dan zvečer potekala zabava. Ko se je končala, je z nje zapeljal avtomobil znamke Seat, v katerem je bil 22-letnik, takoj za njim pa avtomobil znamke Audi, ki ga je vozil Novak, v njem pa je bil tudi Pilinger.

Po do zdaj predstavljenih ugotovitvah policije je audi zapeljal pred seata in mu tako preprečil nadaljnjo vožnjo. Nato je iz njega izstopil Pilinger in začel streljati na potnike v seatu, pri čemer naj bi bil glavna tarča 22-letnik. Slednjemu naj bi se skušal maščevati, ker si je dopisoval z njegovo partnerko in pri tem menda tudi grozil.

V medsebojnem streljanju, ki je sledilo, je 22-letnik zaradi poškodb umrl, ranjene pa so bile tri osebe, ena v seatu in dve v audiju.



25-letnega Pilingerja obtožnica bremeni umora in poskusa uboja, Novaka pa pomoči pri omenjenih kaznivih dejanjih.

Na včerajšnjem predobravnavnem naroku sta zagovornika obeh obtoženih predlagala zaslišanje več prič, med njimi tudi sodnih izvedencev, ki so pripravili izvedenska mnenja o dogodku, ter izvedbo rekonstrukcije takratnega dogajanja, saj naj bi se izpovedbe nekaterih prič razlikovale od ugotovitev iz preiskave. Predlagala sta tudi izločitev nekaterih dokazov.

Sodnica Mojca Hode mora zdaj najprej odločiti o predlogih za izločitvah dokazov. Šele ko bodo njene odločitve o tem pravnomočne, pa bo lahko stekla glavna obravnava. Slednjo bo na današnjo željo obeh obtoženih in njunih zagovornikov vodil sodni senat.