pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika

Buren konec tedna: v lokalih več pretepov

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2022 13:13

Minuli konec tedna so morali policisti večkrat posredovati v gostinskih lokalih, kjer so se gostje stepli. Poškodovana je bila tudi natakarica, ki je nudila pomoč poškodovanemu.

V soboto okoli 21. ure se je v v gostinskem lokalu v Krškem 44-letnik nedostojno vedel do natakarice, po prvih ugotovitvah naj bi jo na terasi lokala otipaval. Ko ga je lastnik na početje opozoril, so na teraso prišli še drugi gostje, med njimi tudi 32-letnik, ki naj bi bil v družbi 44-letnika, in s solzilnim sprejem pošprical več gostov – trije so morali iskati zdravniško pomoč v krškem zdravstvenem domu. Natakarica je v toaletnih prostorih pomagala enemu od oškodovanih gostov izpirati oči, to pa je tako razburilo njegovo 26-letno dekle, da se je spravila na natakarico, tako da je na koncu tudi ona morala iskati zdravniško pomoč. Policistu so 44-letniku napisali plačilni nalog, 26-letnico pa so osumili storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Primer še ni zaključen.

V petek zvečer so se policisti iz Črnomlja, Metlike, Dolenjskih Toplic in vodniki službenih psov odzvali na prijavo pretepa več oseb v gostinskem lokalu v Črnomlju. Dva najbolj goreča kršitelja, stara 26 in 37 let, so pridržali in zanju napisali plačilne naloge zaradi več kršitev zakona o javnem redu in miru. Ker nista upoštevala ukazov in še kar nadaljevala s kršitvijo so policisti uporabili plinske razpršilce, telesno silo in ju vklenili. Med postopkom je 26-letnik za krajši čas izgubil zavest – pregledal ga je zdravnik in ocenil, da je bila to posledica močne opitosti. Preiskavo primera in razjasnitev vseh okoliščin vodijo črnomaljski policisti.

V Veliki vasi pri Krškem so v soboto, nekaj po sedmi uri zvečer, krški in brežiški policisti posredovali zaradi pretepa več oseb. Policisti so na kraju ugotovili, da se je pet oseb, starih med 21 in 32 let, najprej verbalno sprlo. Med prepirom je 31-letnik s solzilnim sprejem pošprical dva udeleženca prepisa, nato pa so si še izmenjali več udarcev. Skupil jo je tudi osebni avtomobil, na katerem je eden od udeležencev med begom razbil steklo na vratih. Policisti vloge vseh akterjev dogodka še preiskujejo.