IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Skrivnosti Dolenjske

Piše: R.K.

Čas objave:
07.07.2022 13:23

V današnji osrednji informativni oddaji: Začetek Novomeških poletnih večerov, Pahor ob prazniku občine Škocjan, novo v turistični ponudbi: Skrivnosti Dolenjske.

SVET NA KRKI

Na osrednjem dogodku 17. Mikove karavane otroškega smeha in tedna počitnic za 100 otrok iz socialno ogroženih družin iz celotne Slovenije je podjetje Mik Mladinskemu zdravilišču Debeli rtič za izvedbo projekta predalo 55.000 evrov. Kot so sporočili iz podjetja Mik Celje, so počitnice omogočili že 2000 otrokom.

Odbor DZ za pravosodje se je danes seznanil s skupnim poročilom o delu državnih tožilstev za lani ter poročiloma o delu Specializiranega državnega tožilstva in oddelka za preiskovanje uradnih oseb. Generalni državni tožilec Drago Šketa je napovedal, da bo stanje na tožilstvih zaradi kadrovske podhranjenosti v prihodnjih letih izredno kritično.

KRKA DOMA

V Novem mestu pred Knjigarno in kavarno Goga se s komičnim stand up večerom Lahkotno nad literaturo danes ačenja tradicionalni festivalski niz Novomeški poletni večeri. programska vodja festivala Vesna Kelbl Canavan. Do konca avgusta se bodo zvrstili literarni večeri, predstave, koncertni večer in druge prireditve.

Predsednik republike Borut Pahor je kot slavnostni govornik na večerni osrednji slovesnosti ob prazniku občine Škocjan opozoril na moč dialoga za mirno in varno prihodnost Slovencev. Trenirati moramo sodelovanje in vedno paziti, da ne bi prihajalo do poglabljanja običajnih političnih razhajanj do te mere, da pride do narodnega razkola, je dodal. V Knobleharjevi zapuščini so tudi ostanki kasneje v zgodovini izginulih ljudstev oz. predmeti različnih ljudstev ob Belem Nilu na jugu današnjega Sudana. V Škocjanu še stoji njegova rojstna hiša z vzidano spominsko ploščo.

Turistična ponudba Dolenjske je bogatejša za tri doživetja pod skupnim imenom Skrivnosti Dolenjske, ki jih lahko obiskovalci z uporabo pametnega mobilnega telefona oz. mobilnih aplikacij izkusijo v Novem mestu, na Bazi 20 in Velikem Vinjem vrhu. Gre za brezplačne virtualne vodnike, tisti v dolenjski prestolnici se osredotoča na ogled znamenitosti v starem jedru, na Bazi 20 pokuka v takratno življenje in delo tamkaj živečih odpornikov, na Vinjem Vrhu pa vodi v prazgodovinski čas.

Osrednja informativna oddaja, 7.7.2022