nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk

Piše: R.K.

Čas objave:
03.10.2023 13:18

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk ; Novo odlagališče za radioaktivne odpadke

SVET NA KRKI

Cene stanovanjskih nepremičnih v območju evrope so bile v drugem četrtletju za 1,7 odstotka nižje kot v enakem obdobju lani, v celotni uniji pa za 1,1 odstotka. To je prva medletna pocenitev po prvem četrtletju 2014. V Sloveniji so se medtem cene stanovanj v drugem četrtletju zvišale.

 V Gledališču Celje bodo danes odprli potujočo razstavo Gledališče Moderndorfer, ki sta jo pripravila Slovenski gledališki inštitut (Slogi) in Forum Ljubljana. Navezuje se na monografijo Gledališče Möderndorfer, ki je izšla leta 2022. Celjsko postavitev bogatijo kostumi iz celjskih predstav.

KRKA DOMA

V občini Sevnica obeležujejo mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Rak dojk je eden najpogostejših rakov pri ženskah, za njim pa lahko zbolijo tudi moški. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1.500 oseb. Če je bolezen odkrita dovolj zgodaj, je rak ozdravljiv, zato v rožnatem oktobru potekajo številne aktivnosti, ki so usmerjene v osveščanje in zgodnje odkrivanje bolezni. V sevniški občini se v tem mesecu tradicionalno odvije več rožnatih dogodkov, osrednja med njimi pa sta ovijanje dreves v rožnate pletenine in Rožnati tek za življenje. Na mesečnem sejmu, ki bo 7. oktobra v Sevnici, bodo članice združenja Europa Donna Posavje ter članice Posavskega in Obsoteljskega društva za boj proti raku predstavile svoje delovanje. Tradicionalni športni dogodek dobrodelne narave Rožnati tek za življenje pa bo potekal 14. oktobra, pri Srednji šoli Sevnica. Na dogodku zbrana sredstva bodo namenjena šolskemu skladu blanške osnovne šole, združenju Europa Donna in Društvu za boj proti raku Posavja in Obsotelja.

Gradnja novega odlagališča radioaktivnih odpadkov se bo pričela najkasneje v petih letih. Meddržavna komisija za izvajanje meddržavne pogodbe med slovensko in hrvaško vlado o krški nuklearki je naložila pristojnim službam Hrvaške in Slovenije, da čim prej začneta graditi odlagališča za radioaktivne odpadke. Minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer.

Hrvaški minister za gospodarstvo in trajnostni razvoj, Davor Filipović, je izrazil željo po ločenem odlaganju odpadkov, vendar sta se strokovni skupini obeh držav dogovorili za nadaljnje pogovore o možnosti skupnega hranjenja odpadkov, pri čemer želita zadovoljiti obe strani.

Osrednja informativna oddaja 03.010.2023