nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Ugrabljeni Belokranjec toži državo

Piše: M.K.

Čas objave:
02.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj so ob 3281 testih potrdili rekordnih 238 okužb z novim koronavirusom. To je do zdaj najvišje dnevno potrjeno število okužb. Skupno so doslej našteli 6103 okužbe, trenutno jih je aktivnih 1908.  V bolnišnicah je bilo 86 bolnikov s covidom-19, dva sta umrla.

Včeraj so okužbe z novim koronavirusom potrdili v kar 80 občinah po državi. Znova vodi Ljubljana s 46 okužbami. Na našem koncu je največ na novo okuženih v Šentjerneju, in sicer 5. V Grosupljem 4, v Novem mestu imajo 3 nove okužbe, v Krškem in Ivančni Gorici po 2, v občinah Brežice, Žužemberk in Mokronog-Trebelno pa po 1 novo okužbo.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes na Twitterju potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom. Oba sta v karanteni. Trumpov zdravnik je sporočil, da se ameriški predsednik počuti dobro in da bo še naprej nemotemo opravljal svoje naloge, med okrevanjem pa bo ostal v Beli hiši.

KRKA DOMA: Belokranjec, ki so ga maja lani ugrabili ilegalni prebežniki, od države zahteva 45.500 evrov odškodnine. Dva izmed treh migrantov, ki so ga ugrabili, so sicer že izpustili iz zapora in sta nastanjena v Centru za tujce v Postojni. 

Med kulturnimi rastlinami Belokranjci najbolj cenijo vinsko trto. Člani Društva vinogradnikov Semič so v tem tednu trgali v vzorčnem vinogradu na učnem vrtu dr. Derganca v Semiču. Na trgatev so povabili županjo Polono Kambič in člane Zveze paraplegikov Slovenije.  11 trgačev je potrgalo 110 trt. V vinogradu, ki ga obdelujejo na ekološki način, raste 21 sort grozdja in letos so trte lepo obrodile.

Letošnji, že 53. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov bo zaradi koronavirusa sodoben preplet ustvarjanja v živo in na daljavo. V galeriji bosta namreč ustvarjala Tomaž Hartman in Darja Štefančič, v domačem ateljeju pa tuji ustvarjalci. Njihovih šest del se bo potegovalo za nagrado žirije in samostojno razstavo izbranega avtorja v Galeriji. Tabor in razstavo bo to soboto, 3. oktobra 2020, ob 19. uri, odprl župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič za jutri dopoldne napoveduje še nekaj sonca. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 02.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri