901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Odpadna embalaža bo odpeljana najpozneje v začetku junija

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.05.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: V šolske klopi so se teden dni po vnovičnem odprtju šol, kamor so že zakorakali najmlajši učenci, danes vrnili tudi devetošolci, vrata pa odpirajo tudi šole za učence s posebnimi potrebami. Vlada se dogovarja tudi o možni vrnitvi vseh preostalih šolarjev, ki se za zdaj še šolajo na daljavo. Maturanti, ki so spričevala dobili danes, bodo imeli ta teden še zadnje priprave na maturo, ki se začne v soboto.

V socialnovarstvenih zavodih so danes spet začeli sprejemati uporabnike, ki so bili med epidemijo covida-19 v domači oskrbi, ob tem pa tudi nove oskrbovance, pri katerih ni potrjena okužba z novim koronavirusom in so zdravi. Vodilo pri vračanju v običajen ritem bo postopnost. V skupnosti socialnih zavodov ob tem opozarjajo na ponekod nejasna navodila pristojnega ministrstva in na to, da čakalne vrste ostajajo enako dolge, velika pa je tudi kadrovska podhranjenost.

KRKA DOMA: Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je po petkovem delovnem srečanju z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem in po ogledu deponije podjetja Cerod v Leskovcu izpostavil, da se problem nakopičenih odpadkov rešuje z interventnim zakonom. Odprt je javni razpis, po katerem bo Komunala izbrala izvajalca, ki bo nakopičene odpadke odpeljal najpozneje v začetku prihodnjega meseca. Novomeški župan Macedoni je z ministrom govoril tudi o prostorskem planiranju in investicijah.

Občina Mokronog-Trebelno je s podjetjema Komunalne gradnje iz Grosupljega in KOP Brežice te dni podpisala pogodbi za prenovo dela občinske cestne infrastrukture. V prvem delu bo za ceste letos namenila nekaj več kot 170.000 evrov, tamkajšnji župan Anton Maver pa si ob nizkih cenah gradbenih storitev letos obeta prenovo še dodatnih cestnih odsekov.

Občina Sevnica s trajnostnimi okoljskimi ukrepi, zasaditvami medovitih rastlin in s podpiranjem različnih izobraževalnih vsebin deluje v korist čebel skozi vse leto. Letošnja obeležitev svetovnega dneva čebel, ki je bil 20.maja, je bila virtualna. Predsednik Čebelarskega društva Sevnica Miha Metelko je poudaril  pomen čebel za ljudi in za okolje, pri tem pa izpostavil, da zelo pomembno vlogo pri opraševanju nosijo tudi druge žuželke, kot so čmrlji in čebele samotarke.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 25.05.2020

Osrednja informativna oddaja