nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški poklicni gasilci pokazali odlično pripravljenost

Piše: M.K.

Čas objave:
07.10.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Današnji 7. oktober je svetovni dan dostojnega dela. ZSSS ob svetovnem dnevu dostojnega dela poziva delodajalce k premisleku o dostojnem delu ter delavskemu prispevku h gospodarski rasti in splošni blaginji v državi. Ob tem opozarja na vse bolj zabrisane meje med delom, počitkom in prostim časom. Na blaginjo delavca, njegovo zadovoljstvo in zavzetost za delo po njihovih navedbah močno vplivata stabilnost in varnost zaposlitve.Lani je bila povprečna ocena zadovoljstva z delom na lestvici od 0 do 10 v Sloveniji 7,5.

Danes se je začel Teden otroka, osrednja tema letos bodo pravice otrok. Teden otroka se tradicionalno začenja prvi ponedeljek v oktobru, ko obeležujemo tudi dan otroka, ki opozarja na pomen blaginje otrok. Na ta dan otroci po vsem svetu prevzamejo vloge odraslih, kar jim omogoča, da je njihov glas slišan in upoštevan.

Potem ko je selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, ki ga z varovanci čakata odločilni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Severni Makedoniji in Avstriji, ostal brez poškodovanega Domna Črnigoja, bo manjkal tudi Luka Zahović. Napadalec Maribora se je poškodoval na nedeljski tekmi proti Muri (0:0) in bo tekmi izpustil.

KRKA DOMA: Gasilsko-reševalni center Novo mesto je tudi letos pripravil dan odprtih vrat in na Glavnem trgu predstavili delovanje enote in gasilsko tehniko. Prikazali so tudi vajo posredovanja ob požaru v višjih stavbah. K sreči rotovž ni gorel zares, so pa gasilci prikazali odlično pripravljenost.  

V Ormožu je bilo v soboto 15. državno preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije. Med štirinajstimi ekipami so se kot najbolj usposobljeni izkazali člani ekipe Zagorje ob Savi II, ki so osvojili prvo mesto. Odlično 2. mesto je osvojila 1. ekipa Območnega združenja Novo mesto - 1. ekipa, tretja pa je bila ekipa PGD Cerknica.  Sodelovala je tudi ekipa Območnega združenja Rdečega križa Črnomelj, ki je bila 11.. 

Renata Brunskole, nekdanja metliška županja, ki je tudi na lanskih lokalnih volitvah kandidirala za županjo metliške občine, z Listo Renate Brunskole pa je v občinskem svetu dobila štiri sedeže, se je kot poroča Dolenjski list odločila, da skupaj s člani svoje liste nepreklicno izstopi iz politike.  Za odstop so se odločili Renata Brunskole, Anton Pezdirc in Martin Matekovič, medtem ko Anita Golobič Prosenjak še naprej ostaja občinska svetnica.

Približno 1200 udeležencev, okoli 300 prostovoljcev in številni obiskovalci so bili prejšnji konec tedna del druge izvedbe pravega dolenjskega tekaškega praznika – Novomeškega ½ maratona. Zmaga je ostala na Dolenjskem. Zmagal je Mitja Krevs iz Mirne Peči.  Dvodnevna tekaška prireditev se je v soboto začela z otroškimi teki, na katerih je sodelovalo približno 400 otrok in mladostnikov. Na sončnih nedeljskih preizkušnjah pa se je preizkusilo približno 800 tekačev.

Več v oddaji "Krka ob enih

Krka ob enih, 07.10.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri