kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Zabavno Los Angeles

Znane nominacije za grammyje

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.12.2015 10:17

Kalifornijski raper Kendrick Lamar je za glasbene nagrade grammy 2016 nominiran v kar 11 kategorijah, med drugim za album leta s To Pimp a Butterfly. S po sedmimi nominacijami mu sledita Taylor Swift in kanadski raper The Weeknd, ki se prav tako lahko pohvalita z nominacijama za album leta.

Nominirance so razglasili včeraj.

Lamar, ki je z albumom To Pimp a Butterfly požel tudi odobravanje glasbenih kritikov, je dobil doslej največ nominacij po Michaelu Jacksonu, ki jih je leta 1984 za Thriller prejel 12.

Swiftova, ki je do zdaj osvojila sedem grammyjev, je za album leta nominirana z 1989, The Weeknd pa za Beauty Behind the Madness. Nominiranca v tej kategoriji sta še rockovska zasedba Alabama Shakes za Sound & Color in country pevec Chris Stapleton za album Traveller.

Singl Blank Space Swiftove je nominiran za posnetek leta, nominiranci v tej kategoriji pa so še Can't Feel My Face (The Weeknd), Really Love (D'Angelo And The Vanguard), Uptown Funk (Mark Ronson ft. Bruno Mars) in Thinking Out Loud (Ed Sheeran).

Za pesem leta so nominirani Lamarjeva skladba Alright, pesem Swiftove Blank Space, Girl Crush skupine Little Big Town, See You Again v izvedbi Wiz Khalifa ft. Charlie Puth in Thinking Out Loud pevca Eda Sheerana.

Za najboljšega debitanta so nominirani avstralska pevka in kitaristka Courtney Barnett, britanski pevec in kitarist James Bay, ameriški country pevec Sam Hunt ter ameriški pevki Tori Kelly in Meghan Trainor.

Zmagovalce 57. podelitve grammyjev bodo razglasili 15. februarja v Los Angelesu. Kipce bodo podelili v 82 kategorijah.