profimedia-0810209224 Svet24.si

Po amputaciji noge so Moniki prevoz z rešilcem do...

profimedia-0973659016 Svet24.si

Trump strmoglavil vrednost ameriškega dolarja

evgenij komljanec-Tomaž Primožic-FPA Necenzurirano

Skrivnost ortodonta iz Izole: v eni uri zaračuna ...

klemen bostjancic pl Reporter.si

Klemen Boštjančič v velikem intervjuju: ...

doncic Ekipa

Ponižal Dončića, liga NBA ga je odstranila - ta...

profimedia-0374362249 Njena.si

Detox dieta: Kako po praznikih učinkovito ...

petrol, mohammed, zacetki-na-petrolu Izpostavljeno

To je recept za zadovoljstvo v službi

Zabavno Milano

Še bomo jedli testenine!

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.02.2017 16:12

Italijanski proizvajalec testenin Barilla želi povečati prodajo omak za testenine. S tem namenom bo koncern v razširitev leta 2012 odprtega proizvodnega obrata v bližini Parme vložil 50 milijonov evrov. To bo največja tovarna omak za testenine v Evropi, v kateri bo našlo zaposlitev dodatnih 60 delavcev.

V odprtje obrata v kraju Rubbiano pri Parmi, ki trenutno zaposluje 120 ljudi, je Barilla investirala 40 milijonov evrov. Od takrat se je proizvodnja količinsko povečala za 45 odstotkov, do leta 2018 pa naj bi dosegla 122.000 ton omak na leto. Od tega bo Barilla tri četrtine izvozila v tujino.

Obrat po podatkih iz koncerna dosega najmodernejše standarde na področju varnosti in varstva okolja. Večji del sestavin za proizvodnjo omak prihaja iz Italije, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno pred 140 leti, načrtuje predvsem širitev v ZDA, kjer želi spodbujati kulturo uživanja testenin. Zato razvija novo linijo gotovih jedi, razširiti pa namerava tudi svojo tamkajšnjo verigo restavracij. Trem restavracijam v New Yorku naj bi se tako še letos pridružila četrta, še eno pa nameravajo odpreti tudi v Los Angelesu.