polica, artikli, trgovina Svet24.si

Evropsko računsko sodišče: Oznake z ...

janez janša Svet24.si

V sodniškem društvu ostro nad Janšo: Terjajo ...

13787X5689 Necenzurirano

Kako so bivši minister Stepišnik & co. iz ...

1731758006-172a8138-1731757847399 Reporter.si

Načrt politične likvidacije: bo Eva Irgl zabila ...

doncic dallas Ekipa

Bo Dončić odsoten dlje? Liga NBA povlekla ...

Foto 1 Revija Stop

Leon Pučnik iskreno o legendi o bejbi

bakle ilirska portoroz Ekipa

Kaos v slovenskem prvenstvu: bakle so letele med ...

Zabavno Bourges

Preprost bistro preplavili petičneži

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.02.2017 12:21

Bistro Bouche a Oreille v francoskem mestu Bourges so pretekli teden preplavili gurmani in drugi ljubitelji dobre hrane, potem ko se je lokal pomotoma znašel med prejemniki znamenite Michelinove zvezdice, ki jo sicer prejmejo najprestižnejše restavracije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.



Lastnica bistroja Veronique Jacquet je bila presenečena nad številnimi gosti. "Nimamo toliko prostora in le štiri natakarje," je dejala.

Lokal za razliko od restavracij, ki se običajno kitijo z Michelinovimi zvezdicami, ne odlikujejo skrbno izbrani laneni prti in porcelanasti krožniki, ampak preprosti plastificirani rdeči prti z belimi pikami in keramični krožniki. Povprečno kosilo stane okoli 12 evrov.

Francoski vodič po restavracijah Michelin je pred dvema tednoma objavil svojo različico za leto 2017 in pomešal dve restavraciji z enakim imenom. Svojo napako so na spletni strani popravili šele pred kratkim.

"Opravičujemo se obema restavracijama in strankam, ki smo jih zavedli," so sporočili iz Michelina.


Na srečo se je napaka pojavila le na spletni strani in ne v že ikonski rdeči tiskani različici vodiča.

Pravi Bouche a Oreille se namreč nahaja 180 kilometrov severneje, v kraju Boutervilliers blizu Pariza, in je urejen tako kot večina Michelinovih restavracij - s preprogami, skrbno izbranimi prti in lepimi porcelanastimi krožniki. Strežejo pa raznorazne izbrane jedi, med drugim telečje možgane s hrustljavo hruško. Za povprečno kosilo pa gurmani odštejejo 48 evrov.

Pri obeh restavracijah so napako vzeli s humorjem. Lastnika sta se slišala po telefonu in se pošteno nasmejala, nato pa eden drugega povabila v svojo restavracijo.

Vodič po restavracijah Michelin vsako leto objavi seznam najprestižnejših restavracij, ki so si prislužile od ene do treh zvezdic. Njihova priporočila so ena od najbolj zaželenih med restavracijami in tiste, ki dobijo znameniti naziv Michelinove restavracije, so običajno zapolnjene po nekaj mesecev v naprej.